Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

12 okt 2022 klocka 09.00 - 12.00

Matnästet – ett innovationsprogram för livsmedelsförädling

Hamlade träd

Funderar du på att utveckla en ny livsmedelsprodukt eller vidareutveckla en befintlig produkt? Sök då till den tredje omgången av Matnästet som genomförs under 2022.

Syftet med Matnästet är att små och medelstora företag på landsbygden i länet ska få hjälp att öka sin lönsamhet genom att få ut nya och innovativa produkter på marknaden. Det kan vara nya livsmedel, nya maträtter eller nya användningsområden. Innovationsprogrammet syftar till att hjälpa dig mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden. Du ska parallellt med programmet arbeta med utvecklingen av din produkt.

Innovationsprogrammet vänder sig till små och medelstora företag i Kalmar län som vill utveckla förädlade livsmedelsprodukter. Du kan ha en befintlig produkt som behöver vidareutvecklas eller en idé om en förädlad produkt som du vill utveckla.

Under programmet träffar du andra företag med liknande utmaningar och en hel rad experter som utmanar, ifrågasätter och stärker din produkt/tjänst – allt för att du ska vrida och vända på den tills den är fullfjädrad för den marknad du vill åt.

Företagen som deltar kan till exempel vara livsmedelsproducenter, förädlare, restauranger eller inom vilt och som har en idé om en förädlad produkt helst, med hållbara och innovativa inslag, som de vill ta till marknaden.

Praktiska fakta

Datum/tid: 6 st halvdagar med start i oktober 2022
Anmälan: sker till Anna Carin Pålsson senast den 16 september 2022, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

VAR:
Länsstyrelsen Kalmar län, Regeringsgatan 1, Kalmar eller anvisad plats som meddelas senare
KOSTNAD:
Prel. 1 900 kr per deltagande företag
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
16 sep 2022

Kontakt