26 nov 2021 klocka 10.30 - 12.00

Schyssta relationer

Ungdom som sitter på marken - sommarklädd

Välkommen till en föreläsning om att arbeta våldspreventivt genom metoden Schyssta relationer, med fokus på att synliggöra och förebygga våld bland och mot personer med intellektuell funktionsnedsättning. Föreläsningen ges i samband med En vecka fri från våld.

Om föreläsningen

Utväg Skaraborg är en verksamhet som utbildar i metoden Schyssta relationer.
Schyssta relationer är en gruppledarutbildning som har sitt ursprung i och fokus på att synliggöra och förebygga våld bland och mot personer med en intellektuell funktionsnedsättning. Manualutbildningen riktar sig till personal inom LSS, habilitering, socialpsykiatri och särskola men kan även användas i andra sammanhang och grupper.

Föreläsare

Annelie Karlsson och Lina Bringsved samordnare på Utväg Skaraborg kommer att ge en inblick i schyssta relationer som är en metod att i grupp arbeta med våldspreventivt arbete.

Läs mer och anmäl dig hos Länsstyrelsen Jönköping

En vecka fri från våld

Under En vecka fri från våld 2021 erbjuder länsstyrelserna i Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg digitala föreläsningar om våldsförebyggande metoder och arbetssätt. Föreläsningarna är kostnadsfria och vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam inom dessa län.

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

VAR:
Digitalt via länk
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
17 nov 2021

Kontakt