12 okt 2021 klocka 09.00 - 12.00

Nätverksträff Jämställdhetsuppdrag i förskola och skola

Symbol för nationellt och regionalt jämställdhetsmål, utbildning och utveckling. Öppen bok, gröncirkel

Ett våldsförebyggande och genusförändrande arbete i förskola och skola? Hur går det för de skolor i länet som fått medel och börjat prova kunskapsbaserade metoder i sina skolor?

Varmt välkomna till nätverksträff och erfarenhetsutbyte!

I juni 2019 utlyste SKR utvecklingsmedel till kommunala skolhuvudmän som vill prova kunskapsbaserade våldsförebyggande metoder som riktar sig brett till alla elever. En av de metoder som medlen kan användas till är MVP (mentorer i våldsprevention). MVP är en lektionsserie för skolan, med målet att stoppa och förebygga mäns och killars våld. Elever och lärare lär sig att ta ansvar för varandra och säga ifrån om de ser eller hör våld och kränkningar.

Hur går det för de skolor i länet som fått medel och börjat prova kunskapsbaserade våldsförebyggande metoder i sina skolor?

På höstens nätverksträff för jämställdhetsuppdraget i förskola och skola har vi erfarenhetsutbyte gällande MVP som tema. Organisationen MÄN som äger och driver metoden i Sverige medverkar vid träffen. Louise Nordqvist från MÄN presenterar metoden. Vi får också höra exempel från länet som börjat arbete med metoden - hur har det gått? Hur långt har de kommit? Utmaningar? Framsteg? Effekter?

Träffen sker digitalt via skype 12 oktober kl 9.00-12.00

Program

8.45 test av ljud och bild

9.00 Länsstyrelsen hälsar välkommen

9.10 MÄN och presentation av metoden MVP samt bakgrund och koppling till uppdrag om jämställdhet

10.00-10.20 MVP Västerås kommun – så här gör vi!

10.20-10.30 paus

10.30-11.00 MVP Högsby, Borgholm, Kalmarsunds Gymnasieförbund – så här tänker vi!

11.00-11.15 Kvinnojouren – Ordförande Pernilla informerar om verksamheten och möjligheter för skolverksamheter att samverka – vad kan jouren erbjuda?

11.15 -12.00 Diskussion och avslutning

Målgrupp för nätverksträffen är chefer, strateger och personal som arbetar inom förskola och skola samt lärarstudenter. Metoden MVP riktar sig till skolor men jobbar du på en förskola är du också varmt välkommen!

Välkommen!

VAR:
Digitalt via Skype
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
08 okt 2021

Anmäl dig

Kontakt