23 nov 2021 klocka 15.00 - 16.00

Högsby kommun – så arbetar vi våldsförebyggande i förskola och skola

Man samtalar med barn

Välkommen till ett seminarium med syfte att ge inspiration till hur en kommun systematiskt kan arbeta våldspreventivt i förskola och skola. Föreläsningen ges i samband med En vecka fri från våld.

Om föreläsningen

Högsby kommun har under flera år arbetat våldsförebyggande med olika metoder i förskola och skola. Deras arbete har uppmärksammats nationellt som ett gott exempel och under seminariet får ni ta del av deras arbete – deras val av metoder och vilka resultat de gett.

Målgrupp

Personal inom förskola, skola och elevhälsa i Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län, Jönköpings län och Blekinge län.

Föreläsare

Charlotte Lindgren och Josefin Boman från Högsby kommun

En vecka fri från våld

Under "En vecka fri från våld 2021" erbjuder länsstyrelserna i Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg digitala föreläsningar om våldsförebyggande metoder och arbetssätt. Föreläsningarna är kostnadsfria och vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam inom dessa län.

"En vecka fri från våld" är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

VAR:
Digitalt. Möteslänk skickas ut till deltagare någon dag innan föreläsningen.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
21 nov 2021

Anmäl dig

Kontakt