23 sep 2021 klocka 10.00 - 15.45

Dinner in the field - Lunch hos Ekobonden

Den 23 september bjuder vi in till en inspirerande och kunskapshöjande dag, där vi lyfter mål och möjligheter kopplat till ekologisk produktion.

”Dinner in the Field” bjuder i år på ett utökat program med intressanta och inspirerande föreläsningar. Vi har också en utställning med produkter från länets ekologiska livsmedelsproducenter.

Missa inte denna möjlighet att stråla samman kring den ekologiska livsmedelsproduktionen med måltiden i centrum!

Dagens program

  • Välkommen och inledning
    Landshövding Peter Sandwall och Cecilia Kilbride, Ekologisk rådgivare, Länsstyrelsen Kalmar län
    Ruth Doppstadt och Botulf Bernhard, Solmarka gård
  • 10:45-11:30 Ekologiska mål i Sverige och enligt EU:s direktiv
    Cecilia Kilbride, Hermann Leggedör, Agri-kultur i Småland
  • Lunch – på ekologiska råvaror från länet, tillagad av Ulrika Brydling
  • Kocken och råvarorna, Ulrika Brydling, ekokock
  • Lantbrukets klimatpåverkan, Ida Lind, kommunikatör Ekologiska lantbrukarna
  • Utveckla och optimera menyer utifrån mål, Jens Vikingsson, Måltidsresurs
  • Utställning /mingel, Ekologiska livsmedelsproducenter från Kalmar län

Praktiska fakta

Dagen vänder sig till: Lantbrukare, livsmedelsstrateger, politiker, naturbruks- och restauranggymnasium, restauranger, kommunalråd, kommunchefer, kostchefer, dagligvaruhandeln och beslutsfattare.

Anmälan görs till: cecilia.kilbride@lansstyrelsen.se, tel 010-223 85 14

Alexandra de Paoli

Evenemanget är en del av kampanjen EKO-september och finansieras delvis med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin.

 

VAR:
Solmarka gård, Arby 182, Vassmolösa
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
10 sep 2021

Kontakt