03 feb 2021 klocka 13.00 - 15.30

Bli en klimatsmart nötköttsproducent!

köttdjur, vatten

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan, många av åtgärderna innebär dessutom en förbättrad lönsamhet för den enskilde företagaren.

I fjol släpptes en uppdaterad utgåva av boken Nötkött av Anna Hessle och Anna Jamieson. Välkommen till en föreläsning om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion!

Föreläsningen hålls via Skype, en länk kommer att skickas ut dagen före föreläsningen.

  • Historien bakom naturbetesmarkernas biologiska mångfald
    Anna Hessle, husdjursagronom, docent i utfodring inom nötköttsproduktion och anställd vid SLU i Skara. Anna presenterar forskningsidéer som förklarar varför hävdade naturbetesmarker är så artrika och hur vi och våra betesdjur kan fortsätta bevara deras biologiska mångfald.
  • Åtgärder som minskar klimatavtryck inom nötköttsproduktion
    Anna Jamieson, Sveriges nötköttsproducenter och Föreningen Naturbeteskött i Sverige, förklarar vad som händer i idisslaren och ger tips om hur klimatpåverkan kan minimeras.

VAR: Skype

KOSTNAD: Kostnadsfritt, tillfället finansieras via Landsbygdsprogrammet

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt