22 okt 2020 klocka 09.00 - 15.00

Förädla sötpotatis + äpple

inspiration - laboration - innovation

Kan sötpotatis smakmässigt gifta sig med äpple? Vad har den ena som inte den andra har? Ta chansen att få reda på om det fungerar!

En dag för dig som har en småskalig livsmedelsproduktion och vill lära dig mer om vad man kan göra med sötpotatis och äpple.

Förutom äpple och sötpotatis finns det möjligheter att blanda in andra smaker och texturer som exempelvis kvitten eller rosenkvitten. Utöver de produkter som laborationerna resulterar i kommer du också att få provsmaka ett antal demoprodukter som Henriette har tagit fram.

Dagen börjar med en allmän teoridel om råvarorna och övergår sedan i en praktisk laboration i köket där alla deltagare är aktiva! Du har som deltagare möjlighet att påverka dagens innehåll genom att i förväg lämna önskemål om något särskilt intresserar dig inom ämnet. Annars - ladda inför dagen med frågor och idéer!

Dagen leds av Henriette Smith, produktutvecklare inom livsmedel.

Då vi gör provsatser är det bra om du tar med dig 5-6 stycken små glas- eller plastburkar.

Välkommen att låta dig inspireras denna dag!

Dagens program

9.00 - 10.45 Teori om sötpotatis och äpple i förädlingsprocessen

10.45 - 11.00 Fika

11.00 - 15.00 Praktiska övningar och laboration i köket

Vi äter vår tillagade lunch ca kl. 12.30


Praktiska fakta

Datum/tid: 22 oktober 2020 kl. 9.00 – 15.00

Anmälan: sker senast 16 oktober 2020 till cecilia.kilbride@lansstyrelsen.se. Max 8 deltagare.

Plats: Hemkunskapsköket i Östra Skolan, Åkervägen 2, Färjestaden


EU-flagga LBP

VAR: Hemkunskapsköket i Östra Skolan, Åkervägen 2, Färjestaden

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 16 okt 2020

Kontakt