03 sep 2020 klocka 13.00 - 14.30

Strategiskt samtal Pride och se`n då?

Foto: Camilla Zilo, pride, händer, prideflagga

Välkommen till strategiskt samtal kring hbtq och jämlikhet!

Prideveckan genomförs i länet mellan den 29 aug och 5 sept och varje år under Kalmarsund Pride bjuder landshövding in till strategiskt samtal om hur länets kommuner arbetar för att säkra hbtq rättigheter och därmed vara en kommun med lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Målet är ett län - tryggt, öppet och bra för alla!

Du som är kommunchef och ordförande i kommunstyrelsen bjuds härmed in till ett samtal där vi diskuterar hur vi ligger till i förhållande till det önskade läge som definierades 2017/18. Vilka insatser sker i våra kommuner utifrån de tre gemensamma utmaningar som också identifierades, det vill säga kompetensutveckling, systematik och styrning? Underlag kommer att mejlas ut till anmälda deltagare inför mötet som hålls via skypelänk.

Landshövding Cecilia Schelin Seidegård håller i mötet och deltar från länsstyrelsen gör länsråd Malin Almqvist, enhetschef social hållbarhet Martina Almqvist och sakkunnig jämställdhet Helen Nilsson.

Inför mötet ser vi gärna att du har tittat på tre avsnitt av RFSLs grundutbildning. De är ca 20 min vardera:

1. Fem snabba om hbtqilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2. Inkluderande arbetsmiljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

3. En fråga för chefenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VAR: Mötet sker via skypelänk som mejlas ut till anmälda deltagare

KOSTNAD: Kostnadsfri

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 31 aug 2020

Anmäl dig

Kontakt