29 sep 2020 klocka 09.00 - 11.00

Tillgänglig besöksnäring - men hur?

Vill du nå flera kunder och samtidigt öka lönsamheten genom att erbjuda en god tillgänglighet? På den här online-föreläsningen får du goda exempel, fakta och argument varför det är lönsamt att erbjuda en god tillgänglighet för alla.

Alla människor har olika behov. Vissa utformningar är nödvändiga för några, men är samtidigt bekväma för alla människor. Tänker man så även inom besöksnäringen blir det lönsamt att göra utformningar för alla.

Föreläsningen innehåller:
- Funktionsvariationer i samhället, och gruppen äldre
- Gör tillgängligt i hela besökskedjan, från bokningen och hemsidan till bemötandet
- Goda exempel från besöksnäringen, även kopplat till lönsamhet
- Hur gör man? - mer än bara ramper...

För vem?
Föreläsningen vänder sig till dig som har verksamhet inom besöksnäringen, även gårdsbutiker. Föreläsningen ingår i projekt Nya jobb som finansieras av Landsbygdsprogrammet. Stödet vänder sig till små och medelstora företag inom olika branscher på landsbygden (utanför tätorter om 3 000 invånare) i Kalmar län.

Om föreläsaren
Magnus Mattisson är frilufts- och rekreationsplanerare samt tillgänglighetsexpert. Han har mångårig erfarenhet hur man utformar miljöer för fler människor, även utifrån de lagar och regler som gäller. Magnus erbjuder även individuell rådgivning till besöksföretag i Kalmar län, som kan ske digitalt istället för besök.

Under föreläsningen finns möjligheten att ställa frågor i chatt-funktionen och få dem besvarade i slutet av föreläsningen. Det går även att se föreläsningen i efterhand.

Om du undrar över något eller har frågor efter föreläsningen går det bra att i första hand maila till magnus.mattisson.mm@gmail.com eller i andra hand ringa 076-844 50 85.

Praktiska fakta

Datum/tid: 29 september 09.00-11.00. Vi kopplar upp oss från 08.45 så att alla hinner få på ljud/bild.

Plats/lokal: Online. Länk skickas ut till deltagarna via mejl senast dagen innan.

Anmälan: till annacarin.palsson@lansstyrelsen.se, tel 010 - 223 83 34 senast den 25 september 2020


EU-flagga LBP

VAR: Onlineföreläsning

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 25 sep 2020

Kontakt