20 okt 2020 klocka 08.30 - 12.00

Ny tid och ändrat till digitalt!

Kan vi prata om rasism?

Foto: Camilla Zilo, pojke

Länsstyrelsen och Region Kalmar hälsar välkommen till en fördjupningsutbildning om rasism och intolerans.

Forum för levande historia, Marco Helles, kommer under utbildningspasset guida oss genom rasismens historiska bakgrund, konsekvenser av rasism och hur det påverkat samhället i både dåtid och nutid. Kunskapspass kommer att varvas med dialog och övningar. Fortbildningen kan vara en lämplig start för att identifiera utvecklingsbehov eller fördjupa ett redan pågående arbete i den egna verksamheten. Punkter som Marco kommer inkludera är bland annat historisk överblick, rasismens ansikte och kampen mot rasism genom lag och konventioner.

Marco Helles är en efterfrågad utbildare inom mångfald, icke-diskriminering och mänskliga rättigheter med en bakgrund från Röda Korset där han arbetat bland annat som nationell samordnare för folkrätt och humanitära värderingar. Marco är grundaren till MOD (Mångfald och Dialog) och undervisar regelbundet vid Enskilda högskolan i Stockholm.

Dagen är en fristående fördjupningsdag från Inspirationsdagen kring Nationella minoriteter den 11 december 2019, här kan du se de filmade inslagen från den 11 december.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLg7XwgXrMDz7vBl-EWGMz1WShblid5fISlänk till annan webbplats

Program 20 oktober:

Registrering och test av teknik 8.30-9.00

Marco Helles föreläser och varvar med övningar/workshop 9.00-12.00


VAR: Utbildningen genomförs via Zoom. Forum för levande historia sänder ut länk till anmälda deltagare

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 16 okt 2020

Anmäl dig

Kontakt