07- 08 apr 2020 klocka 09.00 - 17.00

Grundkurs att använda växtskyddsmedel, utomhus

Vete, foto: Nina Nilsson

Kursen behandlar säker hantering av växtskyddsmedel, hälsorisker med växtskyddsmedel, spridningsteknik, risker för den yttre miljön, integrerad bekämpning, nya lagar och förordningar. Kursen avslutas med ett skriftligt prov.

Ny information

Om inte situationen med Covid-19 förvärras så genomförs utbildningen som planerat då den kan vara av stor betydelse för den enskilde företagaren.

Vi har bytt lokal till Calmar Stadshotell för att på så vis ha en luftig lokal med mycket utrymme för att sprida ut oss under föreläsningspassen. Om du inte vill delta fysiskt så finns det möjlighet att ansluta via Skype, skicka ett mail till Nina Nilsson.

Observera att du ändå måste delta fysiskt på eftermiddagspasset den 8 april (då vi är utomhus) och vid provtillfället. Tillhör du en riskgrupp så kan provet göras på Länsstyrelsen i Kalmar vid annan tidpunkt efter överenskommelse. Om du har några förkylningssymtom – stanna hemma!

Kursen ger behörighet för all utomhusanvändning. Vill du ha behörighet även för växthusanvändning inomhus måste du gå en extra inriktningsdag på annan ort.

Kursen sträcker sig över fyra dagar, 7-8, 15-16 april. Du måste närvara på samtliga kursdagar.

Målgrupp och förkunskaper

Grundkurs för de som vill ha behörighet för växtskyddsmedel klass 1L och klass 2L.

Kursmål

Ge kunskaper om bestämmelser för hantering och användning av växtskyddsmedel, samt vilka risker för hälsa, miljö och livsmedel hanteringen av dessa kan medföra. Godkänt prov ger för användning av medel av klass 1L och 2L.

Anmälan görs på Jordbruksverkets hemsida, https://utbildning.jordbruksverket.selänk till annan webbplats


VAR: Calmar Stadshotell

KOSTNAD: 4500 kr

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 31 mar 2020

Kontakt