• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Anmälan till Matrunda Kalmar län

Matrunda Kalmar län är till för alla matentusiaster, foodies och alla som är nyfikna på den lokala maten. Under två dagar i september sluter gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden samman under initiativet Matrunda Kalmar län för att lyfta sig och sina lokala erbjudanden.

En upptäcktsresa i lokala smaker

Syftet med Matrunda är att få fler att upptäcka det fanstatsiska utbudet av lokal mat i länet. Att inspirera fler att handla lokalt är viktigt då det innebär möjlighet till fler arbetstillfällen, en hållbar livsmedelsförsörjning och en blomstrande landsbygd. Men förstås också till njutning i form av både råvaror och förädlade produkter såsom grönsaker, drycker, kött, honung, sylter, chutneys, ostar och andra mejeriprodukter, bröd och bakverk med mera.

Bildkollage med olika foton som visar mathantverk och råvaror.

Besökare och invånare bjuds in att utforska, smaka, dofta och uppleva både välbekanta favoritställen och nya pärlor bland ca 60 deltagande gårdsbutiker och mathantverkare. #matrundakalmarlän | #matrunda2023 | #mathantverk

Anmälan till Matrunda Kalmar län 2023

Lyft dina lokalproducerade råvaror, förädlade läckerheter och fina mathantverk och gör dig, din verksamhet och dina samarbetspartners synliga under Matrundan 2023. Tillsammans visar vi upp den goda lokala maten som Kalmar län har att erbjuda.

Vill du också bli synlig i sammanhanget är du välkommen med din anmälan till oss på Landsbygdsutvecklingsenheten genom att fylla i formuläret nedan.

Har du frågor om matrundan är du välkommen att kontakta projektledare Joanna Kohnen via e-post joanna.kohnen@lansstyrelsen.se.

Sista anmälningsdag var den 16 maj. Sistadatum för eventuella ändringar är fredag den 2 juni.

Bra att veta innan du anmäler dig till Matrundan

Matrunda Kalmar län har under åren utvecklats till ett begrepp, ett varumärke för ett återkommande evenemang. Matrundan fokuserar på att lyfta den lokala maten; råvaror, förädlade produkter, mathantverk samt caféer och restauranger som erbjuder kvalitativ lokal mat. Initiativet är en arena för företag som producenter, förädlare och matställen på landsbygden att synas i ett renodlat sammanhang för mat, därför är det viktigt att du som anmäler dig har maten som din huvudsakliga inriktning.

Anmäl ditt företag här

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.Typ av verksamhet * (obligatorisk)
Typ av verksamhet


224


Villkor för deltagande i Matrunda 2023

Genom min amälan försäkrar jag att:

  • Min verksamhet är ett landsbygdsföretag med F-skattsedel.
  • Jag klarar Länsstyrelsens djurskyddstillsyn (gäller dig som har djur).
  • Mina erbjudanden är producerade i enighet med Livsmedelverkets krav på livsmedelshygien och jag klarar kommunens livsmedelstillsyn.
  • Matrundan fokuserar på att lyfta den lokala maten. Min verksamhet och mina erbjudanden fokuserar huvudsakligen på lokal mat och mathantverk. Jag säljer eller serverar produkter som jag själv har odlat eller förädlar själv råvaror från länet eller Sverige (choklad, kaffe hantverksmässigt med mera är okej) eller säljer varor som kommer från Sverige.
  • Min verksamhet håller öppet under hela Matrunda 2023, 9-10 september, lördag till söndag 10.00-16.00 båda dagarna.
  • Jag är medveten om att om jag samlar fler försäljare hos mig ska de meddelas till Länsstyrelsen.
  • Jag ansvarar själv för försäkring som täcker de aktiviteter som jag ordnar under Matrunda Kalmar län.

Matrundan är en aktivitet arrangerad av Länsstyrelsen inom arbetet för den regionala livsmedelsstrategin och finansieras via landsbygdsprogrammet.

Kontakt