Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Saker bra att ha koll på inför SAM-ansökan

När det går snabbare för oss går det snabbare för dig. Upplysningar om hur du fyller i ansökan så att det underlättar vår handläggning och ger dig en utbetalning i rätt tid.

Allmän information och datum

Aktuella datum för SAM-ansökan samt allmän information om SAM-internet och stöd hittar du på sidan för Jordbrukarstöd.

Jordbrukarstöd

Förfogande- förlorat arrende, försäljning

Om du har förlorat arrende på mark som ingår i ett åtagande, skicka en kopia på uppsägningen direkt i samband med din SAM ansökan och vänta inte till vi begär in en komplettering. Uppsägningen behöver innehålla:

  • kundnummer
  • fastighetsbeteckning
  • blocknummer
  • datum när förfoganderätt upphör
  • typ av åtagande
  • underskrift av markägare och uppsagd arrendator.

Om överenskommelsen var muntligt, försök att få en skriftlig uppsägning. Om du inte kan få en skriftlig uppsägning, beskriv situationen skriftligt och be en tredje part att skriva under dokumentet.

Samma sak gäller vid försäljning av mark som ingår i ett åtagande. Skicka en kopia på köpekontrakt direkt i samband med din SAM ansökan. Vänta inte till vi begär in en komplettering.

Djuruppgifter

Nötkreatursstöd, kompensationsstöd, ersättning för ekologisk produktion, djurvälfärd för nötkreatur eller får är djurbaserade stöd. Du söker utbetalning för dessa stöd när du skriver in ditt produktionsplatsnummer, för nötkreatur och gris och när du skriver in djurantal för får, getter och höns i din SAM ansökan under Övriga uppgifter, Uppgifter för ansökan om djurbaserade stöd.

Du fyller i dina djuruppgifter på olika ställen beroende på vilket stöd du söker utbetalning för. Om du glömmer att fylla in dina djuruppgifter där de ska stå går du miste om stöd. Om du fyller i dina djuruppgifter där de inte ska vara innebär det att du söker ersättning för det stödet. Det innebär i sin tur att vi kommer att skicka ett avslagsbeslut till dig för ett stöd som du egentligen inte ville söka.

En del djuruppgifter hämtas från förra årets ansökan, men ta för vana att alltid titta att det står rätt. Undvik onödiga beslut och se till att dina djuruppgifter är ifyllda på rätt ställe.

Kontakt

Jordbrukarstödsenheten

Länsstyrelsen Kalmar län

Telefon till växeln: 010-223 80 00

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss