25 feb 2020 klocka 08.00 - 12.00

Förädling av Frukt och bär
Inspiration - Laboration - Innovation

För dig som är intresserad av förädling och produktutveckling av frukt och bär: Välkommen till tre lite annorlunda inspirationsträffar!

Dessa träffar är perfekta för dig som vill ha till dig mycket kunskap på kort tid om allt från smakkombinationer, processteknik, produktutveckling fram till färdig produkt att ta ut på marknaden.

Första halvdagsträffen har som mål att väcka nyfikenhet och vid intresse av att få veta och lära mera så erbjuds en uppföljning i två steg.

Program:

Steg 1: 25 februari Kl 08:00-12:00 eller 13:00-17:00, Max 8 deltagare vid varje tillfälle!

  • Kort om odling
  • Teori bär i förädling: Fokus på Aronia, Havtorn, Björnbär och Rosenkvitten.
  • Laboration med Fokus på Smak, smakkombinationer, idéer om restprodukter samt vad som kan gå fel. Känna på! Smaka av! Låt fantasin flöda! De frågor som uppstår tar vi med till kurstillfälle 2 för Er som vill gå vidare och veta mer.

Steg 2: 11 mars Kl 8:00-12:00 eller 13:00-17:00, Max 8 deltagare vid varje tillfälle!

  • Ingående information och praktiskt utövande inom produktutveckling, processteknik, produktionsflöde, förpackningar. Ta gärna med egna frysta bär/frukter!
  • Detta tillfälle ger dig också möjlighet till en fördjupad diskussion om förädlingsprocesser eller odling!

Steg 3: 24 mars Kl 8:00-12:00 eller 13:00-17:00, Max 8 deltagare per tillfälle!

  • Färdig produkt från kök till konsument
  • Marknad och försäljning

Medverkande:
Henriette Smith: Laborationer, produktutveckling, processteknik och produktionsflöde

Carina Hjalmarsson: Marknad & försäljning

Cecilia Kilbride: Odling

Praktiska fakta

Anmälan sker till cecilia.kilbride@lansstyrelsen.se senast 17 februari 2020

Max antal: 8 deltagare/grupp


EU-flagga LBP

VAR: Hushållningssällskapets Utvecklingscentrum, Ölands Skgsby

KOSTNAD: Kostnadsfri

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 17 feb 2020

Kontakt