11- 12 okt 2019 klocka 09.00 - 16.00

Humlekurs för nystartare

Välkommen att lära dig mer om humleodling. Länsstyrelsen Kalmar län bjuder tillsammans med Länsstyrelsen i Jönköpings län in till kurs.

Efterfrågan på svensk närproducerad humle ökar stadigt i takt med att fler mikrobryggerier startar. Men hur ser möjligheterna ut för humleodling i Småland? Hur startar man och hur fortsätter man? Kursen vänder sig till dig som funderar på att börja med humleodling eller som har startat ett mikrobryggeri.

Else-Marie Strese som är filosofie doktor i biologi och docent i agrarhistoria gör en historisk tillbakablick på humlens betydelse i vår historia och föreläser om humlets kemiska egenskaper.

Kirsten Jensen, rådgivare vid Länsstyrelsen i Västra Götaland, går igenom hur man odlar humle i dag - sortval, plantering, skörd, torkning, lagring med mera samt marknad och möjligheter i framtiden.

Kursen äger rum fredagen den 11 oktober och lördagen den 12 oktober i
Nässjötrakten (plats meddelas vid anmälan).

Gör en intresseanmälan via kursanmalan.jonkoping@lansstyrelsen.se eller till Anna Engstedt, telefon 070-662 80 51 så får du ett komplett program när det är fastställt. Välkommen!

EU-flagga LBP

VAR: I Nässjötrakten, plats meddelas vid anmälan

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 04 okt 2019

Kontakt