Illustration av coronavirus.

Information om coronaviruset

Här hittar du information och länkar till ansvariga myndigheters information om viruset, smittspridning och hantering av utbrottet.

KALENDER

 • 03 aug 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Floravandring Marströmmen/Mörtfors naturreservat Tillsammans med floraväktarna vandrar vi i Marströmmens/ Mörtfors naturreservat. Vi upplever strandvegetation och ädellövskog vid Karlshammar.

  Ingen anmälan krävs

 • 08 aug 2021 Klocka som ikon 10.00 - 13.00
  Rostockaholme På Rostockaholme bodde i början på 1300-talet Nils Turesson (Bielke). Här återfanns en medeltida borg med säteshus som låg strategiskt placerad mellan två sjöar och där Lyckebyån utgjor­de den dåtida ...

  Anmäl dig här – senast 7 augusti

 • 08 aug 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Människans plats i skyddad natur Följ med skogvaktaren på en spännande och rolig runda i naturreservatet Borga hage/Slottsskogen.

  Anmäl dig här – senast 6 augusti

 • 19 aug 2021 Klocka som ikon 17.30 - 20.00
  Skogsbad Skälby Naturplatsen presenteras med sina unika värden och information ges om allemansrätten. Deltagarna guidas i fördjupad närvaro med alla sina sinnen och närvaro med naturen. Vi vandrar långsamt och deltag...

  Anmäl dig här – senast 18 augusti

Besöksmål

Utflyktsguide till 70 natur- och kulturområden

Upptäck Kalmar län är en maffig utflyktsguide för dig som vill upptäcka spännande platser i länet. Finns både digitalt och i tryck.

Vilda djur på tomten

Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 april - 30 september.

Barn fiskar från brygga, foto: Mostphotos

Djur

Fiskeregler

Det finns en mängd bestämmelser kring fritidsfiske, och de rör bland annat var du får fiska, när du får fiska och hur du får fiska.

Miljö och vatten

Algblomning

Blommar det i Östersjön? Undvik att bada när vattnet är grynigt eller grumligt av alger. Tänk på att barn och husdjur tillhör högriskgrupp!

Miljö och vatten

Beräkningsverktyg för vattensmarta

Med beräkningsverktyget kan du själv testa hur mycket vatten just du kan spara genom att samla upp och återanvända ditt regnvatten.

NYHETER

 • 2021-07-29

  Varning för falska djurskyddskontrollanter

  Det har kommit till länsstyrelsens kännedom att en person utan koppling till myndigheten utfört en djurskyddskontroll hos en lantbrukare. Vi vill nu uppmana djurägare att vara uppmärksamma och alltid begära legitimation av personer som säger sig vara djurskyddskontrollanter.
 • 2021-07-23

  Använd inte åvatten för att bevattna fält och trädgårdar

  En varm och nederbördsfattig period har börjat påverka djur- och växtlivet i länets åar. Det är inte tillåtet att använda ...
 • 2021-07-22

  Ylva Mannervik nytt länsråd

  Regeringen har utsett Ylva Mannervik till nytt länsråd vid Länsstyrelsen Kalmar län. Ylva tillträder den 1 september.
 • 2021-07-10

  Håll koll på algerna i Östersjön i sommar

  Under sommaren blommar cyanobakterier, det vi ofta kallar algblomning, i Östersjön. Och när cyanobakterierna blommar gälle...