Illustration av coronavirus.

Information om coronaviruset

Här hittar du information och länkar till ansvariga myndigheters information om viruset, smittspridning och hantering av utbrottet.

KALENDER

 • 22 jun 2021 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtter Det är en vanlig förställning att slå med lie är väl inget man behöver lära sig! Men här gäller det gamla talesättet "de e möe detaljer på ett järnspett". Det är många små detaljer som är viktiga för ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 jun 2021 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Örtvandring i odlingslandskapet Följ med på en spännande örtvandring med örtterapeuten Alexandra De Paoli och ta del av kunskapen om våra vilda nyttoväxter. Här får du lära dig hur du känner igen och använder vanliga inhemska växter...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 jun 2021 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtter Det är en vanlig förställning att slå med lie är väl inget man behöver lära sig! Men här gäller det gamla talesättet "de e möe detaljer på ett järnspett". Det är många små detaljer som är viktiga för ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 jun 2021 Klocka som ikon 21.00 - 23.00
  Ekoxar och fladdermöss Möt skymningens och nattens invånare vid Horns kungsgård.

  Anmäl dig här – senast 22 juni

Har du vilda djur på tomten?

Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Besöksmål

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är extra viktigt nu när många sitter isolerade hemma på grund av coronaviruset. Varför inte besöka länets naturreservat, nationalparker eller kulturmiljöer?

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars.

Barn fiskar från brygga, foto: Mostphotos

Djur

Fiskeregler

Det finns en mängd bestämmelser kring fritidsfiske, och de rör bland annat var du får fiska, när du får fiska och hur du får fiska.

Miljö och vatten

Beräkningsverktyg för vattensmarta

Med beräkningsverktyget kan du själv testa hur mycket vatten just du kan spara genom att samla upp och återanvända ditt regnvatten.

Foto på två kvinnor och en man av olika etniska bakgrunder som sitter och ler mot varandra.

För nyanlända och asylsökande

Informationsverige.se är länsstyrelsernas webbplats med information på tio olika språk om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd.

NYHETER

 • 2021-06-17

  Varning för extrem brandrisk och höga temperaturer

  Länsstyrelsen Kalmar län och alla räddningstjänster i länet vill varna för extremt hög brandrisk. Varningen gäller hela Kalmar län och riktar sig både till allmänheten och till de som arbetar i skog och mark.
 • 2021-06-17

  Arbete mot vattenbrist efterfrågas

  Med värme riskerar det att bli vattenbrist. Fjorton kommuner i främst södra Sverige, däribland Borgholms och Emmaboda komm...
 • 2021-06-09

  Eldningsförbud i hela Kalmar län

  Från klockan 12.00 torsdagen den 10 juni gäller eldningsförbud i hela Kalmar län. Beslutet gäller tills vidare.
 • 2021-06-07

  Utbildningsprojekt ska tillvarata erfarenhet inom hälso- och sjukvård

  Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att fördela fyra miljoner kronor till projekt som anordnar utbildningar f...