• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

  Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är nyttigt och avkopplande. Besök vackra naturreservat, hitta kulturminnen eller dolda pärlor, i ditt egna län eller runt om i Sverige.

KALENDER

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag.

Bo och leva

Bröllopsplaner?

Här hittar du borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

Miljö och vatten

Tillsammans sparar vi el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

NYHETER

 • 2023-05-31

  Ny transportutmaning i länet

  2025 ska alla samhällsbetsbetalda resor i länet vara fossilbränslefria. För att nå dit utmanar Klimatkommissionen Kalmar län länets kommuner. Detta som en del i uppdraget från Region Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län att samordna arbetet och öka takten för att nå länets energi- och klimatmål.
 • 2023-05-29

  Åtgärdsprogram för vimma och id

  Länsstyrelsen Kalmar län har på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten tagit fram ett åtgärdsprogram för de relativt okänd...
 • 2023-05-25

  Eldningsförbud införs i hela Kalmar län

  Från fredagen den 26 maj klockan 12.00 införs eldningsförbud i samtliga tolv kommuner i Kalmar län. Det är torrt i länet o...
 • 2023-05-23

  Kontrollerad bränning ska bevara och återskapa naturvärden

  Under tisdagen 23 maj kommer det stiga rök från skogen i Sandvik intill sjön Allgunnen i Nybro kommun, men det är som det ...