Risk för gräsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Tillsammans sparar vi el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 12 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Inspirationsdag - En kommun fri från våld Länsstyrelsen i Kalmar län i samverkan med organisationen MÄN bjuder in till en inspirationsträff kring att arbetet våldsförebyggande.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 13 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Nätverket mot våld Välkommen till vårens träff med nätverk mot våld i Kalmar län – vi ses i Oskarshamn den 13 april kl. 09.00-12.00. Fika finns från 08.30.

  Anmäl dig här – senast 6 april

 • 14 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Kurs i småskalig äggproduktion med tema smittskydd Kursen vänder sig till småskaliga äggproducenter. Förutom smittskydd och sjukdomar tar vi upp frågor kring skötsel, utfodring, inhysning samt lagar och regler.

  Anmäl dig här – senast 13 april

 • 17 apr 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Informationsträff Kampanj "Det finns våld" Välkommen till informationsträff av våldsförebyggande kampanj "Det finns våld som inte syns men som känns". En kampanj som riktar sig till barn och unga för att förebygga våldsutsatthet i nära relatio...

  Anmäl dig här – senast 13 april

Jordbrukslandskap

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Besöksmål

Möt våren - ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är nyttigt och avkopplande. Besök vackra naturreservat, hitta kulturminnen eller dolda pärlor, i ditt egna län eller runt om i Sverige.

Sök stiftelser eller stipendier

Letar du efter stipendium eller bidrag som du kan söka? Du kan hitta stiftelser som ger ut stipendier i länsstyrelsernas stiftelsesök.

NYHETER

 • 2023-03-29

  Alla avspärrningar borttagna

  På onsdagsförmiddagen den 29 mars fick Länsstyrelsen Kalmar län (och flera andra länsstyrelser) ett brev med ett pulverliknande ämne, som bedömdes som misstänkt farligt. Händelsen hanterades enligt gällande rutin för misstänkta försändelser.
 • 2023-03-24

  Civilministern på blixtvisit

  Civilminister Erik Slottner gjorde en blixtvisit på Länsstyrelsen Kalmar län under fredagen när han ändå besökte Kalmar. D...
 • 2023-03-03

  Förbjudet att fiska gädda och abborre

  Under tiden 1 mars till 31 maj är det förbjudet att fiska abborre och gädda i kustvattenområdet mellan Torhamn i Blekinge ...
 • 2023-03-02

  Ingen förbättring för tumlaren i Östersjön

  För hundra år sedan fanns tiotusentals tumlare i sydöstra Östersjön, nu uppgår populationen för den akut hotade valen till...