Tillsammans sparar vi el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 28 22 feb 2023 mar 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Informationsträffar om jordbrukarstöd och det nya landsbygdsprogrammet Det nya landsbygdsprogrammet har startat och årets ansökningsperiod för jordbrukarstöd är mellan 9 februari och 13 april. Stöden är många, begreppen är nya och reglerna är omfattande. I februari och m...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 20 mar 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Kurs i småskalig äggproduktion med tema smittskydd Kursen vänder sig till småskaliga äggproducenter. Förutom smittskydd och sjukdomar tar vi upp frågor kring skötsel, utfodring, inhysning samt lagar och regler.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 21 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Välkommen till antidopningsutbildning i 100% Ren Hårdträning Metoden 100% Ren Hårdträning syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 mar 2023 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Narkotika på krogen - nej tack! Vi vet idag tyvärr att det är vanligt med narkotika i krog- och nöjesmiljö. Vi vet också att narkotika är svårt att upptäcka och kan vara otäckt att ingripa mot. Därför anordnar Länsstyrelsen Kalmar l...

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

Snabba på vägen till jobb inom hälso- och sjukvården för nyanlända

Aktörer som anordnar utbildningar i svenska språket och vårdutbildning för nyanlända kan söka ekonomiska medel senast den 20 mars.

Samhälle

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag.

Jordbrukslandskap

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Sök stiftelser eller stipendier

Letar du efter stipendium eller bidrag som du kan söka? Du kan hitta stiftelser som ger ut stipendier i länsstyrelsernas stiftelsesök.

Om oss

Märk och registrera din katt

Från och med januari 2023 är det lag på att katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket. Som kattägare kan du förbereda dig genom att se till att din katt är id-märkt.

Besöksmål

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är nyttigt och avkopplande. Besök vackra naturreservat, hitta kulturminnen eller dolda pärlor, i ditt egna län eller runt om i Sverige.

NYHETER

 • 2023-03-03

  Förbjudet att fiska gädda och abborre

  Under tiden 1 mars till 31 maj är det förbjudet att fiska abborre och gädda i kustvattenområdet mellan Torhamn i Blekinge och Emåns mynning, inklusive Öland. Syftet med bestämmelsen är att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.