Tillsammans sparar vi el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Jordbrukslandskap

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Samhälle

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag.

Om oss

Märk och registrera din katt

Från och med januari 2023 är det lag på att katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket. Som kattägare kan du förbereda dig genom att se till att din katt är id-märkt.

Besöksmål

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är nyttigt och avkopplande. Besök vackra naturreservat, hitta kulturminnen eller dolda pärlor, i ditt egna län eller runt om i Sverige.

Tre vajande svenska flaggor, foto: Mostphoto

Om oss

Ansök om svensk flagga eller fana

Nu och fram till och med 1 mars 2023 kan enskilda personer, föreningar eller organisationer göra en ansökan.

Sök stiftelser eller stipendier

Letar du efter stipendium eller bidrag som du kan söka? Du kan hitta stiftelser som ger ut stipendier i länsstyrelsernas stiftelsesök.

NYHETER

 • 2023-02-06

  Klimatinvesteringar ökar försörjningstryggheten

  Biogasproduktion är det område som fått mest stöd från Klimatklivet under 2022. 1,8 miljarder kronor har gått till biogas, det är en ökning på 80 procent. Investeringar i elproduktion från biogas står för största delen av ökningen vilket stärker många lantbrukares självförsörjning av el.
 • 2023-02-03

  Länsstyrelsen söker nytt begravningsombud i Oskarshamns och Mönsterås kommun

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. Länsstyrelsen utser begravningsombud...
 • 2023-02-02

  Gemensamma insatser för att skydda den hotade ängshöken

  Många lantbrukare på Öland skyddar boplatser för den hotade ängshöken i sin åkermark och ett 50 -tal volontärer jobbar akt...
 • 2023-02-02

  Nytt bidrag för energieffektivisering i småhus

  Regeringen föreslår att länsstyrelserna ska handlägga ett nytt investeringsbidrag för energieffektivisering i småhus. Syft...