Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Rovdjursmöte för att öka kunskapen om varg

Varg

Nyligen arrangerade länsstyrelsen en, fullbokad, kunskapskväll där experter berättade om forskningsresultat och erfarenheter om varg. Nu finns presentationerna från kvällen att ladda ner.

Det var runt 170 personer som var på plats under kvällen. De kom för att lära sig mer om varg nu när antalet ökar i södra Sverige med bland annat revir i Jönköpings län. Även länsstyrelsens rovdjurshandläggare, Linda Andersson, var där.
– Det är ett ämne där fakta behövs för att kunna bilda sig en uppfattning om vargen som art, och hur vargens närvaro kan påverka om man till exempel har får eller jagar.

Från SLU kom Camilla Wikenros, docent och koordinator inom det skandinaviska vargforskningsprojektet Skandulv. Hon berättade om resultat från en studie om vad vargar i södra Sverige äter och hur jakten på älg påverkas.

Camilla Wikenros presentation från kunskapskvällen i Skillingaryd Pdf, 8.1 MB.

Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet i Värmlands län, delade med sig av värdefulla erfarenheter och kunskaper som gäller älgjakt i vargrevir.

Gunnar Glöersens presentation från kunskapskvällen i Skillingaryd Pdf, 9.8 MB.

Jens Frank, forskare vid Viltskadecenter, berättade om vad som påverkar uppkomsten av skador orsakade av varg och hur risken för skador kan minskas.

Jens Franks presentation från kunskapskvällen i Skillingaryd Pdf, 7.4 MB.

Kontakt

Länsstyrelsens presstjänst

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss