Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Brittis Benzler blir ny landshövding i länet: ”Stolt och ödmjuk inför uppdraget”

Brittis Benzler framför en blå vägg och tavla med guldram i Länsresidenset Jönköping.

Nu är det klart vem som blir ny landshövding i Jönköpings län. Brittis Benzler tar över efter Helena Jonsson den 15 januari 2024.

 

– Jag hoppas att jag, tillsammans med medarbetarna, kommer bidra till att bygga tillit till länet och myndigheten, säger Brittis Benzler.

Regeringen har utsett Jönköping läns nya landshövding: Brittis Benzler. Hennes roll som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jönköpings län gäller 15 januari 2024 – 30 november 2027.

Brittis Benzler har redan erfarenhet av rollen. Hon har nämligen varit landshövding i Hallands län sedan 2020, och byter alltså snart län för att fortsätta arbetet som landshövding i Jönköpings län.

– Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget, säger Brittis Benzler, som föddes 1958 i Stockholm och bland annat har bott på Gotland, där hon var regionfullmäktige i över 20 år.

Uppskattad som landshövding

Det var på torsdag eftermiddag, 16 november, som nyheten gick ut. Civilminister Erik Slottner presenterade då den nya landshövdingen på en pressträff i Länsresidenset i Jönköping.

– Brittis Benzler har varit en uppskattad landshövding i Hallands län och jag är glad att hon har tackat ja till ett nytt uppdrag som landshövding i Jönköpings län, säger civilminister Erik Slottner.

Brittis Benzler ser fram emot sitt uppdrag.

– Jag hoppas att jag, tillsammans med medarbetarna, kommer bidra till att bygga tillit till länet och myndigheten, säger hon efter pressträffen i residenset.

”Behöver inte vara en man i rustning på en häst i plym längre”

I residensbyggnaden hänger också tavlor på tidigare landshövdingar. Landshövding är en tradition som pågått ända sedan 1600-talet, men mycket har förstås ändrats sedan dess.

– Det är skönt att porträtten ser annorlunda ut idag. Man behöver inte vara en man i rustning på en häst i plym längre, säger Brittis Benzler med ett leende.

Brittis Benzler står framför blå vägg i Länsresidenset Jönköping.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss