Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Delta i matfesten: Pizza-mästerskap och ekologisk marknad i Jönköping

Nygräddad pizza på nära håll, med smält ost och champinjoner, på en träbricka som hålls av en person.

Lördagen den 23 september koras Smålands bästa pizzabagare i residentets trädgård i Jönköping. På samma plats pågår marknad med ekologiska godsaker, så passa på att delta i matfesten!

Var med när Smålands bästa pizzabagare koras och ta del av Ekodagen! Dessa två matevent äger rum på samma tid och plats: i centrala Jönköping, i residensets trädgård på Skolgatan 5, klockan 10-15:30.

Det blir en riktig matfest, med många lokala delikatesser. Arrangemangen är kostnadsfria att besöka. För barnen finns det aktiviteter som käpphästridning och traktorkörkort.

Uppmärksamma ekologisk mat

Den 23 september är den officiella dagen för ekologisk produktion i EU, något som i Jönköping firas med en EKO-marknad. Provsmaka och handla ekologiska grönsaker, äppelmust, mejeriprodukter, torkade frukter och nötter, och mycket annat.

Flera medlemmar från Ekologiska Lantbrukarna distrikt Jönköping kommer vara på plats. Du får veta mer om vilka ekologiska lantbrukare som är verksamma i länet, och vilka fördelar som finns med ekologiskt.

Smålands bästa pizzabagare tävlar

Både en jury och du som besökare kommer vara med och rösta fram den bästa pizzan. De tävlande får använda ett urval av råvaror från trakten, för att skapa en pizza med sin egen personliga karaktär.

Det småländska pizzamästerskapet är ett samarbete inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin mellan Länsstyrelsen Kronoberg, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Länsstyrelsen i Kalmar län. I juryn finns bland andra landshövding Helena Jonsson.

Kontakt

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss