Risk för vattenbrist i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fagerhults belysning vann Klimatpriset

Vinnare av Klimatpriset 2021

Haboföretaget Fagerhults Belysning är årets vinnare av Klimatpriset. Priset är ett sätt att belöna konkreta insatser som bidrar till länets vision Klimatsmart plusenergilän.

Fyra förväntansfulla finalister var inbjudna till Klimatkonferensen där Klimatpriset delades ut av Klimatrådets ordförande, landshövding Helena Jonsson.
- Det är med glädje jag delar ut årets Klimatpris till Fagerhults Belysning - en riktig förebild för ett gediget klimatengagemang, säger hon.

Fagerhults Belysning utvecklar och producerar belysning för offentliga miljöer, både inomhus och utomhus.

Hedersomnämnanden

Klimatrådet delade även ut tre hedersomnämnanden som belöning för klimatinsatser i länet. Årets hedersomnämnanden gick till finalisterna:

  • CSR Småland
  • HSB BRF Parketten
  • Vaggeryds kommun

Klimatrådet är en samverkansorganisation med medlemmar från samhällets olika hörn; privata och ideella organisationer, företag, myndigheter och kommuner i Jönköpings län.

Klimatrådets motivering

"Årets klimatpris tilldelas Fagerhults belysning som genom sitt gedigna miljö- och hållbarhetsarbete visar hur ett belysningsföretag kan bidra till klimatomställningen och göra Jönköpings län till ett klimatsmart plusenergilän. Fagerhults belysning har med sin unika lansering av en belysningsarmatur av papp visat att innovation och nytänkande går hand i hand med ett framgångsrikt klimatarbete. Att Fagerhults belysning medvetet inte söker patent eller skydd för sin innovation, utan istället aktivt delar med sig till andra, ger ringar på vattnet både i Jönköpings län och resten av Sverige."

Klimatrådet är en samverkansorganisation med medlemmar från samhällets olika hörn; privata och ideella organisationer, företag, myndigheter och kommuner i Jönköpings län.

Läs fullständiga motiveringar (länk till Klimatrådets webbplats) Länk till annan webbplats.

Intervju med Vinnaren

Kontakt