Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu startar Klimatveckan

Den 18–24 oktober pågår en mängd olika aktiviteter i länet med temat mat och klimat. Under Klimatveckan får du tips och idéer om hur du kan leva mer klimatsmart.

Oavsett om du arbetar inom miljö- och klimatområdet eller vill lära dig mer om hur du kan bidra till ett bättre klimat, så är Klimatveckan något för dig. Den kommer garanterat att öppna möjligheter för diskussion och nätverkande samtidigt som du blir inspirerad till en mer klimatsmart vardag.

Stor variation

Klimatveckans program är till stor del digitalt. Alla aktiviteter är gratis. Vad sägs till exempel om Klimatfrukost, Biogas Roadshow med rallydrottningen Tina Thörner, panelsamtal om klimatanpassning i det svenska jordbruket, solbilsrace och elbilspoolturné?

- Du kan också delta på digitala seminarier om exempelvis framtidens jordbruk, skogens betydelse för klimatet, och hur du blir en klimatsmart husbyggare. Det går fortfarande att anmäla sig till många aktiviteter, säger Jesper Agrelius, klimat- och energiutvecklare på Länsstyrelsen.

Till Klimatveckans program Länk till annan webbplats.

Klimatkonferens

Under Klimatkonferensen den 22 oktober mellan klockan 9.00 och 12.00 får du lyssna till spännande samtal från ledande personer inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Då avslöjas även vem som vinner årets Klimatpris.
-Naturligtvis ska du passa på att anmäla dig till Klimatkonferensen. Vi har inte några deltagarbegränsningar. Såväl yrkesverksamma som privatpersoner är varmt välkomna att delta. Klimatkonferensen blir som ett studiosamtal med ”Skavlan-känsla”, fortsätter Jesper Agrelius.

Till anmälan av Klimatkonferensen Länk till annan webbplats.

Bidrar till visionen

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet och syftet är att den ska bidra till Klimatrådets vision om ett klimatsmart Plusenergilän. Det innebär, förutom låga utsläpp i länet, att det ska produceras mer förnybar energi än vad det görs av med, och att anpassa samhället till de klimatförändringar som sker. Alla länets kommuner, regionen, ett antal myndigheter och företag, ideella organisationer samt högskolan engagerar sig i Klimatrådet.

Kontakt