Risk för vattenbrist i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Möt oss i naturen

Bilden visar en person som går på spången vid Store Mosse nationalpark.

Vi har så många saker att fira: Friluftslivets år där majtemat är skyddad natur, födelsedagar för naturreservat, nationalparkernas dag, biologiska mångfaldens dag och så vidare. Tyvärr ställer covid -19 till det, och istället för stora kalas får vi fira i det lilla.

Den 23 maj kommer vi på länsstyrelsen att vara ute i ett antal reservat, och i nationalparken förstås. Mellan klockan 10 och 14 finns vi där för er för att svara på era frågor. Med oss har vi den nya Krysslistan som vi gärna delar med oss av. Där finns nationalparken och alla länets natur- och kulturreservat och med den hoppas vi kunna ge er inspiration till att upptäcka nya fina områden.

Om vi på vår sida håller oss friska kommer vi att finnas i naturreservaten Vikskvarn, Dumme mosse, Draven och Skurugata. På Store Mosse kan vi med hjälp av Föreningen Store Mosse Nationalpark vara på flera ställen. Du hittar oss utanför naturum och vid fågeltornet, vid Kittlakull, på Svartgölsleden och vid vandrarhemmen på Lövö och Svänö. Ni kan prata med oss på en större älgs avstånd.

Vi hoppas att vi ses ute i vår skyddade natur, nyfikna, handspritade och symtomfria.

Kontakt