Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tenhults naturbruksgymnasium är årets vinnare av Klimatpriset

Johan Göransson, Ola Lundmark och Kalle Andrén från Tenhults naturbruksgymnasium tog emot Klimatpriset.

I år har Klimatrådet tagit emot rekordmånga nomineringar till det årliga Klimatpriset – länets mest prestigefyllda pris inom klimat -och energiområdet. Vid Klimatkonferensen den 4 september korades vinnaren.

Över 30 organisationer, initiativ och personer har nominerats för sina insatser för att minska på utsläppen och bidra till att Jönköpings län blir ett Plusenergilän Länk till annan webbplats..

Den 4 september korades vinnaren på Klimatkonferensen som hölls på Spira. Vinnaren blev Tenhults naturbruksgymnasium Länk till annan webbplats. för deras fullständiga fokus på praktiskt hållbarhetsarbete.

Tenhults Naturbruksgymnasium bedriver med stort hjärta och imponerande engagemang en verksamhet som motiverar elever och medarbetare till en mer hållbar utveckling. Skolan arrangerar miljödagar, de serverar mat som till stor del är gjord på ekologiska livsmedel, skoljordbruket är KRAV-certifierat och de var de första inom Region Jönköpings län som vågade satsa på en elbil. Dessutom genomsyrar Agenda 2030 hela skolans upplägg och pedagogiska verksamhet på ett kreativt sätt. Skolans hållbara drivkraft är en förebild och en föregångare för att hur det går att sprida hållbarhetstänket vidare till nästa generation. 


Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Brunnsgatan 1, Jönköping