Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Klimatveckan

Nu drar årets upplaga av Klimatveckan igång. I år sker det mellan den 4 – 11 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser! Årets tema är meny för kropp och själ.

Program
Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, temakväll ocm biodling, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation och mycket mer står på programmet!

Ta del av programmet Länk till annan webbplats.

Klimatkonferensen 4 september på Spira i Jönköping
Årets konferens tar sin utgångspunkt i frågan om mat och livsmedel. Hur kan vi producera och konsumera mat och livsmedel som gör nytta för oss själva och vår planet? Hur motiverar vi till förändring, vad behöver vi för att inte bli förvirrade i begreppsdjungeln?

Konferensen hålls den 4 september klockan 13.00 – 16.30 på Spira i Jönköping.
Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Anmäl dig till Klimatkonferensen Länk till annan webbplats.

Solsafari den 8 september
Den 8 september anordnas för tredje gången Solsafari i Jönköpings län. Under dagen kan du besöka olika solcellsanläggningar, ställa frågor till ägaren och få information om hur de fungerar i praktiken. Med hjälp av kartor och adresser hittar du enkelt till din närmaste anläggning.

Anläggningar du kan besöka under Solsafari 2019 Länk till annan webbplats.

Vision
Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg. Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, ja då är Klimatveckan 2019 en vecka för dig.

Kom ihåg att veckan är kostnadsfri!

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Brunnsgatan 1, Jönköping