Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hur arbetar vi för ett tryggare Jönköpings län?

Alldeles för många barn och unga får uppleva våld i sin vardag. Förutom det personliga lidandet innebär våldet även en stor samhällskostnad. För att komma vidare i arbetet och samarbeta mer kring frågorna anordnas därför en konferens om våldsförebyggande arbete med barn och unga.

Den 19 november anordnas en konferens på Spira för att stärka och etablera samverkan mellan organisationer som arbetar med det våldsförebyggande arbetet i Jönköpings län. Det finns ett behov av att bygga upp ett verksamt våldsförebyggande arbete som särskilt fokuserar på unga pojkar och män.

- För att kunna få ett samhälle som är fritt från våld kan vi inte bara sätta in insatser när våldet redan är ett faktum, vi behöver förhindra att våldet uppstår. Den här dagen handlar om att ge de som möter barn och unga verktyg för att göra just detta, säger Madeleine Söderberg vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Konferensen kommer att inspirera och visa på olika användbara metoder regionalt men även nationellt framgångsrika exempel som till exempel MÄN, Locker Room Talk och Botkyrka kommun.

Konferensen äger rum måndagen den 19 november på Kulturhuset Spira klockan
08.30-16.00.

Ta del av konferensprogrammet Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Brunnsgatan 1, Jönköping