Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hela Människan vinnare av 2018 års Klimatpris!

Sedan år 2012 delas Klimatpriset ut till framstående och innovativa satsningar inom energi- och klimatområdet i Jönköpings län. Klimatpristagaren ska på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision eller på annat sätt bidra till att främja länets klimat- och energiarbetet. Vinnare av Klimatpriset 2018 blev Hela Människan Med sin satsning ”DeLa – Diakonalt Effektivt Livsmedelsansvar".

Motivering till vinnaren

Vinnaren av årets Klimatpris är ett gott exempel på hur lokalt engagemang och smart resurshållning bidrar till att Jönköpings län blir ett plusenergilän. Genom att ta tillvara på livsmedel, som annars skulle gått till svinn, skapas förutsättningar för en lokal hållbar utveckling samtidigt som vi minskar klimatutsläppen. Satsningen på Diakonalt effektivt livsmedelsansvar visar framgångsrikt att det går att kombinera ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Årets klimatpris tilldelas därför Hela Människan.

Hederomnämnanden lämnades till DB Schenker, Region Jönköpings län, TUC Yrkeshögskola och Robert Burman, Regionfastigheter.

Priset består av en gjuten plakett och delas ut under Klimatveckan av Klimatrådet.

Läs mer på Klimatrådets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt