Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Klimatveckan

Varje år ökar både mängden deltagare och arrangörer, under en av årets viktigaste veckor. Klimatveckan arrangeras i år 12–19 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser!

Jönköpings län omfattar över 350 000 invånare, 170 000 hushåll, 13 kommuner och Klimatveckan vill engagera varenda en. Det är stora ambitioner men denna är veckan är för dig, hela länet… och på flera sätt även för hela världen.

Program
Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!

Klimatkonferensen 19 september på Spira i Jönköping
Klimatkonferensen 2018 tar sin utgångspunkt i en berättelse om motivation, vetenskap och att bedriva verksamhet utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Hur vi agerar de kommande åren har stor betydelse för planetens stabilitet under en mycket lång tid framöver. Hur motiveras unga idag och vad behöver vi hålla koll på för att inte bli vilseledda i begreppsdjungeln? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbetet framåt? Målet är att du som deltagare ska få med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid.

Konferensen hålls den 19 september klockan 13.30 – 16.00 på Spira i Jönköping.
Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Solmatchen
Under Klimatveckan 2017 startade satsningen #Solmatchen - en tävling där Klimatrådet under ett år utmanar Jönköpings län i att installera mest solceller. Vem vinner? Under året har alla Klimatrådets medlemmar undersökt möjligheten att installera solceller och dessutom installerat en hel del! Men räcker det? Under Klimatkonferensen ska det avgöras. Vem vinner #Solmatchen - Jönköpings län eller Klimatrådet?

Solsafari den 16 september
Den 16 september anordnas för andra gången Solsafari i Jönköpings län. Under dagen kan du besöka olika solcellsanläggningar, ställa frågor till ägaren och få information om hur de fungerar i praktiken. Med hjälp av kartor och adresser hittar du enkelt till din närmaste anläggning.Vision
Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg. Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, ja då är Klimatveckan 2018 en vecka för dig.


Kom ihåg att veckan är kostnadsfri!

Kontakt