Rökskola - lär dig röka mat
Att förädla mat genom rökning har en lång tradition och det finns en hel värld att upptäcka!
På denna kurs lär du dig mer om olika tekniker, redskap och metoder för både kall- och varmrökning. Du får även tips på hur man använder en vanlig grill för att röka mat.
Steg för steg går vi igenom hur du förbereder och röker mat och vilka metoder det finns för att lagra rökta livsmedel. Fokus kommer ligga på kött och korv men vi kommer även prata om fisk, ost, grönsaker och andra råvaror som kan förädlas genom rökning.
I den praktiska delen är det "hands on" för dig. Du kommer själv ta hand om en bit kött som du får med hem efter kursen för vidare förädling. Självklart kommer vi också röka mat på plats som vi avnjuter tillsammans. Kursen riktar sig främst till dig som har eller jobbar på ett företag på landsbygden.
I kursavgiften ingår fika och råvara för rökning. Antalet platser är begränsade.
Välkommen!
- Var:
- Bagarstugan, Ödestugu
- Kostnad:
- 450 kr + moms. Fika ingår. Faktura skickas ut innan kurstillfället.
- Sista anmälningsdag:
- 07 nov 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.
Kontakt
-
Gabriella Rådberg
Handläggare
Telefon 010-2236475