Lär dig mjölksyra grönsaker
Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas. En gammal hederlig konserveringsteknik, som har blivit populär igen, där man ökar både hållbarhet och nyttighet!
Kursledaren Ann-Louise Fransson driver företaget Botanikan och är specialiserad på kunskap om ätliga och medicinala växter samt självhushållning. Kursen ger dig kunskap om syrningsprocessen, vad som händer när du syrar och hur den syrade maten samverkar med vår egen mages bakteriekultur.
Du betalar 400 kronor + moms för kursen. Du syrar två 1,5 liters glasburkar med grönsaker som du får ta med dig hem. Fika ingår i deltagaravgiften. Varm mat intar vi på Sandsjö Värdshus, och den betalar du själv på plats.
Anmäl dig till info@botanikan.se senast den 31 oktober. I anmälan anger du namn, faktureringsadress och telefonnummer. Faktura på deltagaravgiften skickas ut innan kurstillfället.
- Var:
- Norra Sandsjö bygdegård. Vi äter på Sandsjö Värdshus.
- Kostnad:
- 400 kr + moms. Fika ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 31 okt 2024
Kontakt
-
Gabriella Rådberg
Handläggare
Telefon 010-2236475