Höga flöden i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

22 okt 2024 klocka 18.30 - 20.30

Öka lönsamheten - nyttja kalvens potential under första halvåret

Bild från bagarstugan med eld i vedugnen.

En lyckad kalvuppfödning är en av nycklarna till en lönsam mjölk- och köttproduktion. Under det första halvår påverkar många moment kalvens hälsa och tillväxt och därmed lönsamheten. Kvällen riktar sig till dig som föder upp kalvar till mjölkproduktion och även till kött.

Caroline Eriksson, produktionsrådgivare på Gård och djurhälsan har tillsammans med kollegor studerat några ekologiska mjölkgårdar och deras olika former av kalvuppfödning. Caroline kommer under den här träffen att sammanfatta vilka framgångsfaktorer man hittade på gårdarna. Hon kommer även att presentera de olika uppfödningssystemen som fanns med och vilka fördelar och nackdelar man såg när det gäller djur, ekonomi och lantbrukare.

Under kvällen medverkar även en av studiens deltagare som är mjölkproducent Thorbjörn Svensson från Näfstad. Han berättar hur han upplevde studien och hur den ledde till en övergång från hinkbaserad mjölkutfodring till arbete med amkor.

Välkommen till en kväll där vi ska lära oss något från praktiska erfarenheter som granskades på vetenskapligt sätt.

Vill du läsa vidare om projektet så kan du läsa det i rapporten Länk till annan webbplats..

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Digitalt. Länk skickas ut någon dag innan kursen.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
20 okt 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss