21 aug 2024 klocka 18.00 - 20.00

Fältvandring kulturspannmål

Foto: Christoph Hochmuth

Välkommen till en fältvandring där vi tittar på odlingar av kulturspannmål och diskuterar odlingsstrategier.

Nu gör vi ett andra försök efter försommartorkan 2023 och följer upp träffen om kulturspannmål på Forssa kvarn i februari 2023. Det blir fältvandring hos Björn Ydrén på Lagmansgård Länk till annan webbplats.utanför Rydsnäs. Björn har odlat kulturspannmål i många år. Skörden mals till mjöl på Orga kvarn i Sörmland och förädlas sedan av Gunvor Bergsmans bageri norr om Eksjö.

Under fältvandringen ska vi kunna titta på vårspelt (okänd sort), lantvete (Dalalandvete) och råg (Juuso) i fält. Vi har med oss Niclas Dagman från Marcusgården från Västra Götaland som är känd för sin odling av kulturspannmål och förädlingen till olika kvarnprodukter. Vi ska diskutera grödornas utveckling, ogräskonkurrensförmåga och torkkänslighet med mera. Ta med egen fikakorg så avslutar vi kvällen gemensamt på Tunnarps gård.

Vi tar in anmälan i fall något inför fältvandringen behöver kommuniceras.

Vid frågor inför kvällen kontakta Christoph Hochmuth.

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.


Jag vill vara med på och få en lista för samåkning
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning


Plats där jag bor eller kan samåka från
Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.
Var:
Lagmansryd, 570 61 Ydre
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 aug 2024

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss