Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

05 jun 2024 klocka 12.30 - 16.00

En prisvinnande produkt

Syltburkar.

Foto: Maxie Hochmuth

Är du intresserad av att börja tävla med ditt mathantverk? Eller bara vill lära dig mer om sensorik och vad som lyfter en produkt till nya höjder? Detta är kursen för dig!

Under denna kurs kommer Aleksandra Ahlgren på Eldrimner berätta mer om SM i Mathanverk, hur tävlingen genomförs rent praktiskt, hur bedömningen går till och ge tips på vad du bör tänka på.

Därefter kommer vi att vässa smaklökarna genom en provsmakning tillsammans med Eldrimners expert Sofia Ågren. Med hjälp av Sofias guidning kommer vi att lära oss mer om smaker, dofter, textur och utseende och vad det är som får en produkt att utmärka sig.

Kursen hålls på plats men kursledarna från Eldrimner deltar digitalt. I anmälningsavgiften ingår kaffe och fralla samt provsmakning av produkter.

Vi välkomnar alla som är intresserade av att lära sig mer om sensorik och hur man kan optimera sin produkt, oavsett om man är intresserad av att vara med och tävla i SM i mathantverk eller inte. För dig som funderar på att delta i tävlingen sä anordnas den 19-20 september i Växjö. Mer information om tävlingen hittar du här: SM i Mathantverk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kursen är en aktivitet inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin i Jönköpings län.

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Plats meddelas senare.
Kostnad:
400 kr + moms. Fika och provsmakning ingår.
Sista anmälningsdag:
29 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.


Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.


Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss