Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

18 jun 2024 klocka 17.30 - 21.30

Hitta din ängsmark!

Slåtterängen i Knaggebo, Mullsjö kommun

Funderar du på att skapa ängsmark på en del av din fastighet? Vid denna fältvandring får du kunskap om var på din fastighet som kan vara lämpligt att skapa en slåtteräng.

Att skapa en ängsmark på en del av sin fastighet är ett mycket effektivt sätt att gynna pollinerarna och den biologiska mångfalden. En stor del av inägomarken hävdades förr med ängsskötsel och ordspråket ”äng är åkers moder” var en verklighet. Idag finns bara några få procent kvar av hävdad ängsmark.

Kursens syfte är att deltagarna ska få ökad kunskap om hur de på bästa sätt hittar områden på den egna fastigheten som är lämpliga att skapa en slåtteräng. Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng och Trädgård, guidar oss under denna fältvandring och kommer även att ge tips och råd om olika sätt att anlägga och sköta en äng för att uppnå en rik biologisk mångfald. Vi tittar på olika kartmaterial och hur de kan hjälpa oss lokalisera olika platsers lämplighet för ängsmark. Vi jämför även dagens skötsel med tidigare på den lokal där fältvandringen kommer att ske.

Fältvandringen kommer att ske i Krakebo, Nässjö.

Medtag fikakorg!

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Krakebo, Nässjö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
16 jun 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Sista anmälningsdag är den 16 juni klockan 23.59.Dubbelkolla gärna adressen! Det är till den som länken till kursen skickas.


Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.

Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss