Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

28 jun 2024 klocka 09.30 - 16.00

Lieslåtterkurs -För nybörjare

Lieslåtter i högt gräs

Foto: Maria Lindekull

Välkommen att lära dig mer om lieslåtter! Denna kurs vänder sig till dig som har liten eller ingen erfarenhet av att slå med lie.

Ängen är en av de viktigaste livsmiljöer vi har i landskapet för en mängd olika arter. Det är otroligt viktigt att de få ängar som idag finns kvar sköts på ett sätt som berikar dem.

Välkommen till en kursdag i lieslåtter i Sandvik, Burseryd. Lär dig mer om ängen och hur du på bästa sätt hanterar och sköter om din lie. Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård finns på plats tillsammans med rådgivare från Länsstyrelsen. Komplett utrustning finns att låna på plats, men ta gärna med egna lieblad, orv och brynen, (även gamla och rostiga), för bedömning, tips och råd. På kursen används knackliar och knackning lärs ut under handledning då detta är enklast att utöva som nybörjare. Även om knackningen är i fokus visar och berättar Jenny även om slipliar och tar upp fördelar, nackdelar och skillnader mellan slip- och knackliar. Hon kommer även att visa några olika modeller av orv och förklarar skillnaderna. Möjlighet till inköp av komplett lie finns.

Ta med mat för dagen! Vi kommer att vara ute större delen av dagen så anpassa kläder efter vädret.

Antalet platser är begränsat till 10 personer. Först till kvarn gäller, men är det fullt och du vill stå på en reservlista går det bra att kontakta nedanstående.

OBS! Det viktigt att du hör av dig vid förhinder så någon annan kan fylla din plats!

Denna kurs vänder sig i första hand till markägare i Jönköpings län. Andra markägare och intresserade kan delta i mån av plats.

EU-flagga - strategiska planen
Var:
Sandvik, Burseryd
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
26 jun 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Det finns 6 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 26 juni klockan 23.59.

Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.

Jag vill vara med på och få en lista för samåkning
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning


Plats där jag bor eller kan samåka från
Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss