Risk för gräsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

13 apr 2024 klocka 09.00 - 16.00

Förädla skogen med ett eget sågverk

Detta är kursen för dig som är eller vill bli skogsägare och företagare på landsbygden! Välkommen till en praktiknära kurs om små sågverk.

Vid denna kurs lär vi oss grunderna i virkeslära samt hur och till vad man kan förädla olika trädslag. Dagen blir en blandning av teori och praktik, men det är fokus på att vara ute vid sågen med Micael Frisk. Micael är skogstekniker, kan råvaran och har mångårig erfarenhet av skogsbruk och träförädling. Det blir även en genomgång av olika sågverkstyper och vad det innebär att starta ett eget mindre sågverk.

Ta med arbetskläder, då vi ska vara ute och såga på riktigt. Ta även med mat för dagen. Välkommen till en skapande kursdag!

Är kursen fulltecknad kan du kontakta Christoph.Hochmuth@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan. Vid stort intresse finns det möjlighet att anordna ytterligare kurser.

Var:
Kräpplehult 2, 575 95 Eksjö
Kostnad:
400 kr + moms, ta med mat för dagen.
Sista anmälningsdag:
07 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Avboka din plats om du får förhinder, helst senast 2 dagar innan kurstillfället. Uteblir du utan avanmälan fakturerar vi kursavgiften.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 april klockan 23.30.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss