Höga flöden i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

29 feb 2024 klocka 14.00 - 15.30

Informationsmöte projektmedel integration

Människor i olika åldrar som står och pratar med varandra i ett grönområde med en lekplats och fritidsgård i bakgrunden.

Välkommen på ett digitalt informationsmöte om de integrationsmedel som går att söka av Länsstyrelsen i Jönköpings län våren 2024.

Tidiga insatser för asylsökande (TIA)

Länsstyrelsen kan ge bidrag till ideella föreningar, kommuner och kommunalförbund som anordnar tidiga insatser för asylsökande med syfte att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden och främja en framtida etablering för de som beviljas uppehållstillstånd.

Beredskap och mottagandet av nyanlända (§37)

Länsstyrelsen kan ge ersättning till kommuner som vill utveckla kapacitet och beredskap i mottagandet av nyanlända personer och ensamkommande barn. Vi kan även ge ersättning för att utveckla samverkan mellan kommuner samt mellan kommuner och andra aktörer i syfte att underlätta etableringen i samhället.

Flyktingguider och familjekontakter (§37a)

Länsstyrelsen har möjlighet att bidra med ersättning till kommuner för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter som riktas till nyanlända personer, ensamkommande barn och asylsökande personer. Vi ska arbeta för att stärka den civila sektorns roll och stödja samverkan mellan den civila sektorn och kommuner.

 

På informationsmötet kommer du att få mer information om vilka krav som ställs på er organisation, specifika målgrupper för insatser, kriterier och prioriteringar samt guidas i det praktiska kring att lämna in en ansökan.

Det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor under mötet.

Skypelänk skickas ut till anmälda deltagare dagen innan mötet.

Målgrupp

Ideella föreningar, kommuner och kommunalförbund.

 

Var:
Digitalt via Skype.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
27 feb 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 27 februari klockan 23.59.


Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss