Höga flöden i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

15- 09 mar apr klocka 10.00 - 16.00

Säker gräsbränning - Åsens by

Gräsbränning i betesmark

Fotograf: Claes Uhlén

Förr var det en vanlig syssla att elda bort gammalt torrt gräs för att gynna ny vegetation. På senare år har metoden återigen tagits i bruk och intresset har ökat. Nu har du möjlighet att vara med och lära dig elda på ett säkert sätt. Det kan till exempel vara ett bra första steg om man vill återskapa ängsmiljöer och gynna pollinerare och biologisk mångfald.

Tillfället görs i samarbete med kulturreservatet Åsens by och kommer att äga rum under en dag i andra halvan av mars eller i början av april. Vi kommer ses kl.10-16 på Åsens by i Aneby kommun. Claes Uhlén guidar oss i säkerhetstänket och genomförandet av bränningen och Staffan Linnér som sköter driften på Åsens by berättar om varför han använder sig av gräsbränning och vilken nytta det kan göra. Då tillfället är beroende av väder och vind finns en osäkerhet i exakt när det går att genomföra. Lämna en intresseanmälan och var beredd på att återkoppling sker med kort varsel. Deltagarantalet kommer att vara begränsat så först till kvarn gäller!

Markägare och lantbrukare i Jönköpings län har företräde till kursen, andra får delta i mån av plats.

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Åsens by, Åsen 1, 578 92 Aneby
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
14 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.


Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning


Plats där jag bor eller kan samåka från
Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss