23 nov 2023 klocka 13.00 - 16.30

Utbildning - våld mot äldre

En person som cyklar i röd klänning i naturen

En utbildningsdag som syftar till att ge yrkesverksamma kunskap om hur man ställer frågor om våld samt verktyg för att upptäcka våld mot äldre personer med och utan kognitiv sjukdom. Arrangemanget är en del av Orange week och en vecka fri från våld 2023.

Tema och innehåll

Våld mot äldre ur ett livsloppsperspektiv - en utbildningsdag som syftar till att ge konkreta verktyg i arbetet och hur man ställer frågor om våld samt verktyg för att upptäcka våld mot äldre personer med och utan kognitiv sjukdom.

Johanna Simmons läkare och forskare från Linköpings universitet samt Lena Östlund socionom och doktorand från hälsohögskolan i Jönköping föreläser. Information från Region Jönköping om Alternativ till våld.

Föreläsningen är en del av programmet under vecka fri från våld som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka om mäns våld mot kvinnor. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma det problematiska våldet och hur det kan förebyggas.

Inbjudan som dokument Word, 151.6 kB.

Tid

Torsdagen den 23 november kl 13.00 - 16.30, efter föreläsningen bjuds ni till eftermingel mellan kl 16.30 - 17.30.

Målgrupp

Personal inom region och socialtjänst som möter äldre personer, pensionärsorganisationer, anhörigföreningar och övriga civilsamhälleorganisationer

Arrangörer

Föreläsningen är ett samarrangemang mellan Vetlanda kommun, Nässjö kommun, Brottsofferjouren, Länsförbundet Tjej- och Kvinnojourerna i Jönköpings län samt Länstyrelsen i Jönköpings län.


Var:
Pigalle (Teatersalongen), Nässjö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
16 nov 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 168 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 16 november klockan 23.59.
Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss