09- 10 sep aug klocka 10.00 - 16.00

Gårdsrundan i Jönköpings län

Gårdsrundan, nära till bra mat.

Gårdsrundan anordnas 9-10 september för tredje året i rad efter förra årets succé med över 13 000 besökare. I år hoppas vi slå nya besöksrekord då Gårdsrundan genomförs samtidigt som SM i skog*, SM i fårklippning*, Matrundan i Kalmar och MAT-veckan i Kronoberg.

Den 9-10 september 2023 arrangeras Gårdsrundan med syftet att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka matproducenter, förädlare, öppna gårdar samt caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror. Ambitionen är att fler ska få kunskap om hur mat produceras i vårt län och upptäcka alla matpärlor i närområdet.

Över 70 besöksmål visar upp sin verksamhet, hur mat produceras och förädlas i vårt län. Öppetiderna är 10-16 lördag och söndag, om inget annat anges. Alla dessa kan du hitta i den interaktiva digitala kartan men även kontaktuppgifter, aktiviteter och särskilda kulturevenemang.

Gårdrundan 9-10 september 2023, interaktiv karta Länk till annan webbplats.

Gårdsrundan, folder Länk till annan webbplats.

Gårdsrundan anordnas inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och finansieras av Region Jönköpings län. Genomförandet är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, NUVAB och Enter Gislaved.

Följ Jönköpings läns livsmedelsstrategi på Facebook om du inte vill missa något!

Jönköpings läns livsmedelsstrategi - Nära till bra mat, Facebook Länk till annan webbplats.

Har du frågor?
Kontakta Christina Odén
e-post christina.oden@rjl.se

*aktiviteter som äger rum 9 september på Stora Segerstad naturbrukscentra

Var:
Runt om i länet
Kostnad:
-
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss