23 sep 2023 klocka 10.00 - 15.30

Smålands bästa pizzabagare och ekomarknad på samma gång!

Kvinna med en nygräddad pizza

Den 23 september låter vi ett gäng tävlingssugna pizzabagare göra upp om titeln som Smålands bästa pizzabagare! Samtidigt pågår ekomarknad, med massor av ekologiska godsaker.

Vi välkomnar alla pizza-älskare att ta del av detta rafflande matevent i centrala Jönköping, i residentets trädgård/innergård på Skolgatan 5. De tävlande har tillgång till ett urval delikata råvaror från trakten som de kommer använda för att komponera sina egna unika pizzor.

I juryn sitter bland andra vår landshövding Helena Jonsson. Även du som kommer och tittar kan provsmaka och rösta fram din personliga favorit.

Under dagen får du lära dig mer om lokal mat och inspireras av matlagning med några av länets delikatesser. För de minsta finns det möjlighet att testa käpphästhoppning och ta traktorkörkort.

Det småländska pizzamästerskapet är ett samarbete inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin mellan Länsstyrelsen Kronoberg, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Länsstyrelsen i Kalmar län.

Ekomarknad med godsaker

Människor på marknad en solig höstdag i ett grönområde med träd och gräs.

Passa även på att provsmaka och handla ekologiskt, på ekomarknaden som äger rum på samma plats och vid samma tid. Här uppmärksammas länets lantbrukare som satsar på ekologiskt.

Det finns frukt och grönt, mejeriprodukter, nötter och mycket annat!

Ekomarknaden utgör en aktivitet inom projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” som pågår mellan juni 2023 och april 2025 och finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020.

Mer ekologiskt i Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se) Länk till annan webbplats.

Var:
Residensets innergård på Skolgatan 5, Jönköping.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss