• Eldningsförbud i hela länet

    Nu är det eldningsförbud i hela Jönköpings län. Nu är brandrisken stor och samtliga kommuner i länet har beslutat om eldningsförbud för att minska risken för brand i skog och mark. Förbudet gäller från och med kl. 10.00 tisdag 30 maj och tills vidare.

Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

12 jun 2023 klocka 18.00 - 20.30

Fältkurs - Betesplanering för dikor och ungnöt!

Foto: Camilla Zilo, ko, kor

OBS! Nytt datum!

På denna träff i betesmarken fokuserar vi på hur vi ska betesplanera så smart och smidigt med bästa utfall för dikor och ungnöt!

Bete – bästa foderstaten! Gör man en genomtänkt betesplan kan betesmarkerna skötas och nyttjas på ett bättre sätt både för djuret, för klimatet och inte minst för ekonomin.

Ekonomin i dikalvsproduktionen bygger till stor del på att det finns naturliga betesmarker och att det avvänjs en tung kalv. Många låter kalvarna magra av på höstbetet och det är varken bra för djurhälsan, klimatet eller ekonomin.

På denna träff får vi hjälp med hur vi i praktiken kan tänka och planera för att få rätt djur på rätt plats!

Medverkar gör Hanna Sjöholm från Hushållningssällskapet.

Vi träffas på Lilla Segerstad och ta med egen fikakorg!

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Greppa näringen-logotyp
Var:
Stora Segerstads Naturbruksgymnasium (Lilla Segerstad)
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
11 jun 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.


Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.

Jag vill vara med på och få en lista för samåkning
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning


Plats där jag bor eller kan samåka från
Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping