• Eldningsförbud i hela länet

    Nu är det eldningsförbud i hela Jönköpings län. Nu är brandrisken stor och samtliga kommuner i länet har beslutat om eldningsförbud för att minska risken för brand i skog och mark. Förbudet gäller från och med kl. 10.00 tisdag 30 maj och tills vidare.

Risk för skogsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

06 jun 2023 klocka 10.00 - 15.00

Nationaldagsfirande på residenset

Länsresidenset.

Foto: Mostphotos

På nationaldagen den 6 juni öppnar landshövdingen upp residensets dörrar för allmänheten. Det blir guidade turer genom residensets historia och vackra interiör med efterföljande servering i trädgården.

Välkommen på nationaldagsfirande på länsresidenset i Jönköping. Residenset håller öppet för bokade visningar klockan 10-14.30. Serveringen öppen mellan klockan 11- 14.

Guidade turer

Guidade turer genom residensets vackra rum sker varje hel timme, klockan 10, 11, 12, 13 och 14. För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt är antalet platser per visning begränsat till 30 personer. Anmäl dig till önskad visning via länkarna nedan. Den guidade turen är ca 35 minuter lång.

En landshövding har boplikt, och en del av Länsresidenset är hennes bostad. Visningen sker därför i de andra delarna av byggnaden, som i dag används för möten och representation.

Rekommenderad ålder på de guidade turerna är från cirka 12 år.

I anmälan ingår efterföljande korv och ostkaka för de som önskar.

Du kommer att få biljett skickad till din e-post en tid efter att du anmält dig. Kom ihåg att ta med den till den guidade turen.

Sista anmälningsdag 1 juni!

Anmälan till guidad tur i länsresidenset 6 juni kl 10

Anmälan till guidad tur i länsresidenset 6 juni kl 11

Anmälan till guidad tur i länsresidenset 6 juni kl 12

Anmälan till guidad tur i länsresidenset 6 juni kl 13

Anmälan till guidad tur i länsresidenset 6 juni kl 14

Servering i trädgården

Kom och smaka på närproducerad korv och ostkaka, träffa landshövdingen och lyssna på försvarsmusik i residensträdgården. Serveringen öppen klockan 11-14. Ingång sker från Vallgatan.

Klockan 12:30 delar landshövding Helena Jonsson ut fanor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Årets fanmottagare är Skillingaryds Idrottssällskap, Sommens Segelsällskap och Logen 78 S:t Sigfrid av den Oberoende Odd Fellow Orden, Nässjö.

För att kunna beräkna antalet deltagare sker föranmälan även till nationaldagsfirandet i trädgården. Det finns ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

Om du redan anmält dig till guidad tur behöver du inte föranmäla fika.

Du kommer att få biljett skickad till din e-post en tid efter att du anmält dig. Kom ihåg att ta med den till residensträdgården 6 juni.

Anmälan till nationaldagsfirandet med servering i residensparken 6 juni

Om maten som serveras

Under nationaldagen firar vi länets lokala producenter. Vi bjuder på korv från Vetlanda och Vaggeryd, brödet kommer från Jönköping och potatisen har vi hämtat från Björnstorp och Jussö.

Vill du äta vegetariskt kommer sötlupinburgarna från Flättinge att smaka fint.

Mustebaren bygger vi med must från Äppledalen.

Till efterrätt vankas det ostkaka från Vrigstad och grädde från länets bönder.


Var:
Länsresidenset
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
01 jun 2023

Kontakt