20 apr 2023 klocka 18.00 - 20.00

Förädling och besöksnäring -

Inspirationsträff för dig som ska starta landsbygdsföretag

Denna digitala inspirationsträff riktar sig till dig som är nybörjare inom landsbygdsföretagande och lantbruk. Låt dig inspireras av andras erfarenheter!

Under denna digitala inspirationsträff berättar några företagare om om sina erfarenheter av att starta företag med inriktning på förädling och besöksnäring.

Emelie och Alexander på Björkenäs Eldost förädlar grannens komjölk till Eldost® och färskost. De har köpt nyligen köpt en gård mellan Nässjö och Eksjö. De bygger nu för en egen förädlings- och besökslokal.

Annika Maschke på Skärsjöhäst anordnar utflykter med häst mitt i naturen utanför Aneby. Vandra med barn, örtvandring och ”kusk för en dag” är aktiviteter som erbjuds. Man har även uppdragskörning till fest och kalas.

Cathrine och Kenth Jansson på Hammar vid Solgen, mellan Eksjö och Vetlanda är mångbrukare med skogsbruk och landsbygdsturism. Man har stuguthyrning och kajakturer och nystartad träförädling med eget sågverk. Man utvecklar gårdens resurser med nya naturnära upplevelser.

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 apr 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.


Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören innan eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping