27- 08 feb mar klocka 00.00 - 00.00

Räkna på din produktion och försäljning

Under två träffar i dyker vi djupare in i kalkylernas värld och blir bättre på att planera för ett lönsamt företagande. Kursen är en del i en serie som syftar till att lyfta tackaköttet.

Vid det första tillfället som är digitalt måndagen den 27 februari klockan 18.00-20.00, kommer vi lägga den teoretiska grunden för kalkylering med fokus på att förstå det ekonomiska språket och förutsättningarna för kostnadsfördelning.

Under det andra tillfället, då vi träffas på Tallnäs Stiftsgård onsdagen den 8 mars klockan 17.00-21.00, jobbar vi mer praktiskt med kalkylering och planering av deltagarnas företag. Fokus ligger på hur vi kan bygga mer lönsamhet från tackans slaktkropp. Vi kommer bland annat diskutera hur man räknar på sin egen tid, sätter rätt pris och hur man kan hantera risk med hjälp av kalkyler. Deltagarna kommer gå ifrån kurstillfället med en egen kalkyl utifrån förutsättningarna i det egna företaget.

Kursen leds av Sebastian Remvig som jobbar vid Sveriges lantbruksuniversitet och bland annat är lärare inom företagsledning och ekonomistyrning.

Kursen är en del i en kursserie med sikte på att förbättra och lyfta fram tackaköttets kvalitet. Under vintern och våren 2023 erbjuds kurser om köttkvalitet, uppfödning, slaktmognadsbedömning och ekonomi. I november arrangeras ett utvecklingsmöte där du kan ta med eget kött för bedömning.

Här kan du läsa mer om hela kursserien:

Kursserie om tackakött 2023 Pdf, 332.9 kB.

Kursserien är ett samarbete inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin. Träffarna delfinansieras av EU och är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Jönköpings län, LRF, Region Jönköpings län, Hushållningssällskapet i Jönköping och Vi kan mat.

Var:
En träff är digital, en är på Tallnäs Stiftsgård, Skillingaryd
Kostnad:
Kostnadsfritt men du betalar fika själv.
Sista anmälningsdag:
21 feb 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping