Höga flöden i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

03 feb 2023 klocka 07.00 - 19.00

Studieresa för nötköttsproducenter

Funderar du på att bygga, utveckla din nötköttsproduktion eller vill du bara få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

I början på februari går resan till Västergötland. Fokus är på bygg och lönsam och miljövänlig köttproduktion. En resa för dig som är intresserad av nötköttsproduktion/dikor, byggnation, planlösningar och lantbruk.

Förutom olika studiebesök kommer vi att prata foder, lönsamhet och det senaste inom nötköttsproduktionen. Maja-Lena Främling, Lantbruksråd i Väst guidar oss.

Program för dagen: (med reservation för ändringar)
Första besöket blir hos Svante Gustafsson, Bänatorp Vårgårda. Gården har ca 550 djur totalt varav 230 dikor, KRAV. De flesta djuren går på liggbåsstall, på gården har det byggts om och till i många omgångar. Det senaste stallet stod klart 2019.

Andra gårdsbesöket blir på Läckö kött. KRAV uppfödning av köttdjur och dikor. 2022 färdigställdes deras nya dikostall. Gården har byggt om flera äldre byggnader till djurstall. Ungnötsstallet har en smart foderbordslösning. På gården finns även en gårdsbutik och sedan 2021 även en styckningsanläggning.

Det tredje gårdsbesöket blir hos Johan Tell, Ölanda, Skara. Johan är en av landets största dikalvsproducenter med 1250 kor. Alla djur behålls och föds upp i företaget. Köper även in mjölkrastjurar för vidare uppfödning. Johan har flera gårdar och på Ölanda som vi besöker föds ungdjuren upp med konventionell intensiv produktion. Här finns ett spaltstall och liggbåsstall.

Under dagen serveras fika (som ingår i resan) och vi kommer stanna för lunch på Bjertorps slott, lunchen bekostas själv.

Buss kommer utgå från Jönköping. Om vi får många deltagare från någon del i länet kan det bli aktuellt att bussen startar där. Tider och påstigningsplats återkommer vi med närmare resan.

Varmt välkomna!

Var:
Västergötland
Kostnad:
Du bekostar själv mat för dagen
Sista anmälningsdag:
30 jan 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.







Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping