Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

25 aug 2022 klocka 13.30 - 15.00

Hbtqi-flyktingars livsvillkor och förutsättningar i asylprocessen

Jönköpings län för alla

Hur kan vi förbättra förutsättningarna för hbtqi-personer på flykt? Under Jönköping Pride arrangerar Länsstyrelsen i Jönköpings län, Region Jönköpings län, Noaks Ark Småland Halland, Jönköpings kommun/Stadsbiblioteket och Jönköping Qom Ut en föreläsning om hbtqi-flyktingars villkor. Medverkar gör Aino Gröndahl från RFSL.

Under föreläsningen berättar asylrättsjuristen Aino Gröndahl om en rättsutredning där hon granskade över 2 000 beslut och domar i hbtqi-asylärenden. Hon berättar vilka utmaningar hbtqi-flyktingar möter i asylprocessen, vilken förföljelse de flyr från och vilka livserfarenheter de ofta bär på. Det är viktigt att känna till för myndigheter, vårdpersonal, gode män, kommunanställda, civilsamhället och alla andra som möter flyktingar i Sverige. Det finns mycket vi alla kan göra för att ge en av de mest utsatta grupperna på flykt bästa möjliga förutsättningar att beviljas det skydd de har rätt till och bli en del av samhället!

Efter föreläsningen ges möjlighet till diskussion, frågor och reflektioner.

Målgrupp

Föreläsningen är öppen för alla, anmäl dig för att garantera en plats. Den riktar sig särskilt till myndigheter, vårdpersonal, gode män, kommunanställda, civilsamhället och alla andra som möter flyktingar i Sverige.

Om RFSL:s arbete med hbtqi-flyktingar

RFSL har arbetat med hbtqi-flyktingar sedan 70-talet. RFSL:s asylarbete består av juridiskt stöd, ett politiskt påverkansarbete och RFSL Newcomers trygga mötesplatser för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer. Aino Gröndahl arbetar sedan tio år tillbaka som asylrättsjurist för hbtqi-asylsökande.

VAR:
Biograf Fokus, Stadsbiblioteket i Jönköping
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
25 aug 2022

Anmäl dig

Anmäl dig gärna för att garantera en plats och för att vi ska kunna se vilka organisationer som har intresse för det här området. Drop in i mån av plats. På biograf Fokus finns hörslinga, plats för tre rullstolar samt en hiss.

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 88 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 25 augusti klockan 09.00.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt