Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

22 maj 2022 klocka 09.00 - 15.00

Cykla eller gå för Ukraina

Solens strålar silar ner genom en ljusgrön bokkrona.

Foto: Johan Rova

Det är den biologiska mångfaldens dag, och Länsstyrelsen och Eksjö kommun vill visa dig fina och spännande reservat samtidigt som du kan cykla in pengar till UNHCR Ukraina!

Den 22 maj är det den biologiska mångfaldens dag och personal från Länsstyrelsen och kommunen finns i Kvänsås bokskog, på naturvårdsbrännan i Bjässarp i Skurugata och i Klinten. Du kan cykla, gå eller besöka oss på annat sätt. Vi tar emot med dryck och förtäring, glada utrop och svar på era frågor om reservaten.

I Kvänsås firar vi att reservatet i år fyller 50 år. I Bjässarp kan du grilla pinnbröd över öppen eld och samtidigt titta hur det ser ut ett år efter en naturvårdsbränning. I våtmarken i Klinten kan du fiska insekter och äta kolbullar eller gulashsoppa. För var och en som cyklar skänker företagarna i Eksjö en summa till UNHCR Ukraina.

Evenemanget, inklusive mat och dryck, är gratis. Anmälan är inte obligatorisk men om du anmäler dig underlättar det för oss så att vi vet hur mycket vi ska bunkra upp med.

Varmt välkommen att delta!

Mer information finns på Eksjö kommuns hemsida Länk till annan webbplats.

VAR:
Eksjö - Kvänsås bokar - Bjässarp - Klinten
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt