Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

18 okt 2022 klocka 09.00 - 16.00

Preventionskonferens – tema universellt våldsförebyggande arbete

Barn som sitter på en resväska och sträcker ut armarna som ett flygplan

Välkomna till en helt digital konferens med tema universellt våldsförebyggande arbete riktat till barn och unga! Vi fokuserar på universella insatser som riktas till barn och unga i förskola, skola, fritidsverksamhet och andra arenor där barn och unga finns. Vi bjuder på en dag fullspäckad av intressanta och spännande programpunkter.

I juni 2022 har regeringen fattat beslut om ett nationellt våldsförebyggande program. Med ett nationellt våldsförebyggande program tar vi nästa steg i arbetet. För att få ett stopp på våldet behöver vi rikta in oss mot våldets orsaker, och inte endast dess konsekvenser. Det krävs tidiga våldsförebyggande insatser till barn och unga personer.

Vi vill med denna konferens rikta fokus på de insatser som utformas på så sätt att de kan riktas till alla barn och unga, så kallad universell våldsförebyggande insatser.

Dagens moderator kommer att vara Gabriella Fält. Bokade föreläsare är bland annat: Karin Ljung Aust - Jämställdhetsmyndigheten, tidigare projektledare för Borås - en kommun fri från våld, Marco Vega - Organisationen MÄN och Anna-Lena Almqvist, Mälardalens universitet

Program

09.00 - 09.15 Uppstart

09.15 - 09.45 Inledande föreläsning med Karin Ljung Aust.

09.45 - 10.00 Samtal Karin Ljun Aust och Gabriella Fält

10.00 - 10.20 Fikapaus

10.20 - 10.50 Mäns engagemang mot mäns våld mot kvinnor med Anna-Lena Almqvist.

10.50 - 10.55 Bensträckare

10.55 - 11.25 Föreläsning med Frida Lygnegård, Jönköpings university

11.25 - 11.35 Samtal med Frida Lygnegård och Gabriella Fält

Film and tell

Ok med dig

Valbar föreläsning 3: Trygg på nätet med Mobilkörkortet

Med hjälp av Mobilkörkortet ger Friends metoder för hur du kan skapa trygghet på nätet. Seminariet innehåller konkreta tips men även kunskapshöjande teori. Medverkande: Anna-Carin Wettefors, sakkunnig Friends

12.10 - 13.00 Lunch

13.00 - 13.30 Föreläsning Tryggare skola med Annie Lees

13.30 - 13.40 Samtal mellan Annie Lees och Gabriella Fält

13.40 - 13.45 Bensträckare

Valbar föreläsning 1: Stopp min kropp, mer information kommer

Valbar föreläsning 2: Don´t judge us, you might know our neighborhood, but not our storiesFramtidsverkstaden

Genom Erikshjälpen Framtidsverkstad skapas möjligheter för barn och unga att vara med och påverka sitt område och göra sina röster hörda. Fokus i arbetet är att barn och unga ska ges möjlighet att vara med och påverka sin framtid, sin närmiljö och viktiga samhällsdebatter – barn och unga ska uppleva att ”man pratar med oss och inte om oss”! Medverkande: Hanna Löfstrand, nationell koordinator Erikshjälpen Framtidsverkstad, Denis Bisaso, lokal projektledare Erikshjälpen Framtidsverkstad
samt projektdeltagande ungdomar Erikshjälpen Framtidsverkstad.

14.15 - 14.35 Fikapaus

14.35 - 15.15 Marco Vega om MVP - mentorer i våldsprevention

15.15 - 15.30 Panelsamtal och avslutning

Programmet uppdateras kontinuerligt med fler föreläsare och innehåll. Om du vill sprida information om konferensen till dina kollegor, sprid länk till webbplats eller dokument nedan.

Inbjudan - dokument Pdf, 97.6 kB.

Målgrupp

Konferensen riktar sig till dig som jobbar med eller är intresserad av våldförebyggande arbete i till exempel socialtjänst, vård, skola, kultur och fritid eller inom ideell sektor.

Arrangörer

Fokusgrupp barnets rättigheter i Jönköpings län, i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköping University, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Kommunal utveckling, barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Rädda Barnen och Jönköpings kommun.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 okt 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 466 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 16 oktober klockan 23.30.

Kontakt