Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04 mar 2022 klocka 10.00 - 11.00

Samverkansträff - Elektrifieringslöfte

Länsstyrelsen, genom projektet FASTR, bjuder in till samverkansträff för att informera om senaste nytt inom elektrifiering av transportsektorn och kommande investeringsstöd.

Samverkansträff för elektrifiering av transportsektorn

Vi bjuder in till samverkansträff för att informera om senaste nytt inom elektrifiering av transportsektorn och kommande investeringsstöd för godstransporter på väg. Samverkanträffen välkomnar länets kommuner samt alla vi har varit i dialog med i framtagandet av Jönköpings läns elektrifieringslöfte. Om du är verksam i Jönköpings län eller har mycket godstransporter till kunder i länet eller genom länet är du varmt välkommen.

Samverksansträffen sker digitalt via Skype, länk skickas ut till anmälda deltagare i god tid före mötet.

Nytt investeringsstöd till laddinfrastruktur och vätgas för tunga transporter

2022-02-10 meddelades nyheten att det finns 550 miljoner kronor avsatta till att genomföra regionala elektrifieringspiloter – att investera i laddinfrastruktur och tankstationer för vätgas. Stödet riktar sig till aktörer som vill bygga upp elektrifierade regionala distributionskedjor av laddningsstationer.

550 miljoner kronor till elektrifiering av tunga transporter - Regeringen.se Länk till annan webbplats.

Regionala elektrifieringspiloter är projekt där aktörer såsom logistikfirmor, laddoperatörer, fordonstillverkare och offentliga aktörer går samman för att bygga infrastruktur med strategiskt placerade laddstationer eller tankstationer för vätgas och som möjliggör tunga elektrifierade lastbilstransporter och optimerade logistikflöden inom ett område med omfattande behov av godstransporter.

Jönköpings läns elektrifieringslöfte

Länsstyrelsen och Region Jönköpings län har enats i ett elektrifieringslöfte med regionala löften för att stödja en ökad elektrifiering och länets lokala löften, elektrifieringslöftet samordnas av projektet FASTR.

Jönköpings läns elektrifieringslöfte Länk till annan webbplats.

Projektet FASTR - Snabbare omställning till fossilfria transporter, leds av Energikontor Norra Småland (en del av Region Jönköpings län) med Länsstyrelsen i Jönköpings län som samverkanspart.

VAR:
Digital träff via Skype - länk skickas till anmälda deltagare
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
03 mar 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.


Kontakt