Risk för vattenbrist i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

24- 25 nov 2021 klocka 12.00 - 13.00

Inbjudan till Vattenchefskonferens 2021 i Jönköping

Kronan på Länsstyrelsens vapensköld mot en blå blåbakgrund

Länsstyrelsen i Jönköping bjuder för länsstyrelsernas räkning in till en nationell konferens om aktuella vattenfrågor. Målgruppen är chefer med ansvar för vattenrelaterade frågor.

Frågor som rör vatten står högt på den politiska dagordningen och resurserna för att stärka arbetet med att förbättra vattenkvalitet och vattenförsörjningen har kontinuerligt förstärkts under senare år. Länsstyrelserna har en viktig uppgift tillsammans med andra myndigheter och organisationer i genomförandet. Samverkan är ett ledord och konferensen syftar till att både informera om aktuella frågor och att föra en dialog kring hur vi kan förverkliga ambitionerna.

Under konferensen kommer vi att lyfta aktuella vattenfrågor som bland annat innefattar:

  • Ett pass om NAP med medverkan från Havs- och vattenmyndigheten och Miljöfonden. Det blir också utrymme att diskutera hur vi kan samverka för att klara vårt uppdrag och hur vi löser de utmaningar vi ser i genomförandet.
  • Information från Miljödepartementet om budgeten och aktuella ”vattenpolitiska” frågor.
  • Andra aktuella frågor som invasiva arter, kalkning, samverkan kring miljötillsyn, senaste nytt om vattenförvaltningen, Cementa-ärendet samt aktuellt från förvaltningsobjekt Vatten och miljömål.

Program för konferensen finns nedan. Observera att förändringar kan komma att ske i programmet då alla delar inte är helt fastställda.

Konferensen genomförs på plats på Stora Hotellet i Jönköping den 24–25 november med möjlighet att delta digitalt via Skype. Konferensen startar med lunch den 24 november och programmet startar kl. 13.00. Konferensen avslutas med lunch den 25 november kl. 12.00.

Konferensen är avgiftsfri. Samtliga måltider, inklusive middag ingår. Logi bokas och betalas av deltagarna. Länsstyrelsen har förbokat rum på Elite Stora Hotellet, där konferensen och alla måltider äger rum. För att boka rum ring hotellet på 036-100 000 alternativ mejla till info.jonkoping@elite.se och uppge bokningsnr: 5146254. Reservationen av rum gäller fram till 5 november. Avbokning utan kostnad kan göras senast 7 dagar före ankomst.

Vi hoppas många är intresserade av att träffas i Jönköping, men antalet deltagare på plats är begränsat till 50 personer. Sista anmälningsdag är den 18 november 2021. Ni anmäler er via länken nedan.

Kontaktperson för konferensen

Per Hallerstig
E-post: per.hallerstig@lansstyrelsen.se

Program för konferensen Pdf, 99.6 kB.

Middagsmeny Pdf, 84.3 kB.

VAR:
Stora Hotellet Jönköping
KOSTNAD:
Kostnadsfri (eventuell övernattning bekostas av deltagarna själva)
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 nov 2021

Anmäl dig

Kontakt